Uz Dane Općine Skrad zadnje subote lipnja Kinološko društvo Skrad uz pokroviteljstvo Općine Skrad organiziralo je specijalnu izložbu pasa  svih skupina. U subotnje jutro na prostoru SRC Skradska draga okupila se dvjestotinjak vlasnika pasa sa svojim četveronožnim ljubimcima u svim kategorijama, odnosno 230 pasa po prijavama.  

Izlagači četveronožnih ljubimaca došli su iz raznih krajeva Hrvatske i susjednih država tako da je izložba imala međunarodni predznak. Prisutne je pozdravio u ime kinološkog društva Toni Ribić koji je i otvorio specijalnu izložbu pasa. Delegat izložbe u ime Kinološkog saveza bila je Nikolina Kovačević Ganić.

Zadaću ocjenjivanja imalo  je više međunarodnih kinoloških sudaca te se kroz četiri ringa prošetalo 230  pasa. U revijalnom dijelu Best in Show proglašeni su najljepši psi u kategorijama JUNIOR HANDLING, NAJLJEPŠE ŠTENE,  NAJLJEPŠI NAJMLAĐI PSI,  NAJLJEPŠI VETERANI, NAJLJEPŠI PAROVI, NAJLJEPŠE UZGOJNE SKUPINE, NAJLJEPŠI LOVNI RADNI PSI, NAJLJEPŠI MLADI PAS IZLOŽBE, NAJLJEPŠI HRVATSKI AUTOHTONI PSI te po FCI skupinama od 1 do 10. Na kraju su izabrana i najljepša tri psa ovogodišnje izložbe pasa u Skradu.

Izložbu pasa u Skradu uz sunčano, povremeno vruće ali  ugodno vrijeme pratilo je dosta zaljubljenika u pse i znatiželjnika a pobjednici su nagrađeni pokalima, medaljama i hranom za pse tvrtke Nekmar Pet Nutrition d.o.o Viškovo.

Nakon proglašenja izložba je zaključena ručkom za sve prisutne vlasnike pasa i goste ovogodišnje izložbe koju je organiziralo Kinološko društvo „Skrad“ uz pomoć kinologa iz Fužina.