15. Festival malina u Gorskom kotaru: Manifestacija koja osvaja, lokacija koja oduševljava…

Provedite cijeli vikend u Gorskom kotaru: Pobjegnite od gradske vreve i dođite na Festival malina uz Pravila igre, a usput posjetite i 7 km udaljeno izletište Zeleni vir

Festival malina održati će se u Skradu (na Skradskoj Dragi) u subotu 15. srpnja 2023. godine.  

U Skradu, na Skradskoj Dragi (google lokacija: https://t.ly/tIf2), u subotu 15. srpnja održati će se 15. Festivala malina, sada već tradicionalno događanje koje uz bogat i zanimljiv program uz nastup glazbenog sastava Pravila igre okuplja proizvođače bobičastog voća iz Skrada i okolice, a kojeg organizira Općina Skrad.

Prošlogodišnjim Festivalom malina ostali su oduševljeni i veliki i mali, a ove nas godine očekuje još bolji i veći Festival pa bi zaista bilo šteta propustiti priliku i ne doživjeti ovaj čaroban Festival na travnjaku usred šume.   

Kokteli i sajam domaćih proizvoda za veće posjetitelje, radionice i napuhanci za manje, 50-metarska štrudla i slastice od malina uz bogat kulturno-zabavni program i nastup glazbenog sastava Pravila igre za apsolutno sve željne dobre zabave.

Bogat program Festivala malina na kojem će Vas dočekati djevojke u tradicionalnim nošnjama započeti će od 14.00 sati, a posjetitelje očekuje raznolik sadržaj:

    Od 14:00 sati:

  • Planinarenje na Skradski vrh uz cocktail hour za sudionike planinarenja na vidikovcu Perić

Od 16:00 sati:

  • Prodajni sajam domaćih proizvoda (malina i drugog bobičastog voća, meda, soka, likera, sira, rukotvorina od papira, prirodne kozmetike i drugo)
  • Ponuda slastica na bazi malina
  • Prezentacija i podjela divovske, 50-metarske štrudle
  • Kulturno-zabavni program uz zabavu za najmlađe (radionice, napuhanci i drugo) te nastup kulturno-umjetničkih skupina i glazbenog sastava Pravila igre

Detaljan program Festivala pogledajte na linku: https://fb.me/e/2DZ6Kcb2U


Osim Festivala malina, svoj boravak u Gorskom kotaru začinite i posjetom drugih prirodnih atrakcija od kojih preporučamo 7 kilometara udaljeno izletište Zeleni vir.

Ove godine izletište Zeleni vir radi na 50% kapaciteta iz razloga što je kanjon Vražji prolaz pretrpio štetu te isti još uvijek nije otvoren za posjetitelje.

Bez obzira na navedeno, u izletištu Vas očekuje iznimna atrakcija – 70 m visoki slap Zeleni vir iza kojeg se nalazi izvor istoimenog naziva Zeleni vir. To je jezerce prekrasne zelene boje, izvor vode koja se koristi u Munjari – najstarijoj hidrocentrali u Gorskom kotaru i trećoj po starosti u Hrvatskoj, a koja je izgrađena 1921., još uvijek u funkciji i koristi originalne strojeve.

Fotografija: Brigita Brženda i Matija Bogdan

SAVJET: Nemojte propustiti prekrasnu šetnicu Curak koja vodi do samog izletišta. Na taj način možete preko šetnice Curak doći do izletišta Zeleni vir i izbjeći vijugavu cestu do Zelenog vira koja je u rekonstrukciji stoga je zbog radova na proširenju u lošijem stanju. Upute za šetnicu: iz smjera Delnica prije Broda na Kupi skrenite za Ložac (skretanje iznad sela Ložac, ne za samo selo Ložac, označeno smeđom signalizacijom > Zeleni vir) te nastavite uskom makadamskom cestom do šumskog parkirališta. Iz smjera Skrada spustite se 2 kilometra ispod sela Zakrajc Brodski gdje će Vas čekati isto skretanje za šetnicu Curak (označeno tablom < Zeleni vir). Kada parkirate vozilo dalje nastavljate put pješice, šetnicom uz potok Curak do planinarskog doma u Zelenom viru. Šetnja traje oko 30 minuta.

Fotografije: Instagram profil @take.you.to

Skrad je 15. srpnja definitivno mjesto za Vas.

Detalje informacije potražite na Facebook stranici događaja: https://fb.me/e/3AP7qvp5E