Članovi podružnice Kluba 138. brigade HV «Goranski risovi» Skrad održali su svoju Izbornu skupštinu u skradskom Domu kulture uz prisustvo članova središnjice 138. Brigade, Željka Sokola i Darka Kolenca, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića te gostiju.

Nakon izbora radnog predsjedništva skupštinu je vodio dosadašnji predsjednik Josip Lisac. Izvješće o radu Podružnice za razdoblje od 2018. do 2022. iznio je Josip Lisac tijekom kojeg je rekao:“ Sudjelovali smo na obilježavanju svih značajnijih datuma domovine Hrvatske, Kluba 138. brigade i Općine Skrad. Položili smo vijence na grob Josipa Blaževića Blaža te uz spomenike žrtava svih ratova. Sudjelovali smo na Susretu branitelja u Vrbovskom u streljaštvu i pikadu, na tradicionalnom obilasku ličkog ratišta, uz uređenje  spomen obilježja Josipa Blaževića Blaža … Posebno se zahvaljujemo načelniku Općine Skrad Damiru Grguriću te Općinskom vijeću na svesrdnoj pomoći i razumijevanju.“

Nakon rasprave više članova Podružnice, zaključeno je kako mladima treba više govoriti o domovinskom ratu, stvaranja domovine, o putevima koje su skradski i branitelji ostalih goranskih naselja prošli kroz gotovo pet godina boravka na prvim crtama bojišnice u Lici. Rat je ostavio posljedice u životima branitelja, u životima njihovih obitelji… Prijedlog Vjekoslava Pintara za izradu Facebook stranice Podružnice branitelja 138. brigade je prihvaćen i stranica će biti izrađena vrlo brzo kako bi se znalo više što se radi i kada se što događa vezano uz skradsku podružnicu…

Načelnik Grgurić dodao je kako  će Općina financijski pratiti rad Podružnice, kako će pomoći u realizaciji gradnje spomen obilježja nasuprot dječjeg parka na Šiljaru.

Potom je izvršen izbor novog predsjedništva te je za predsjednika izabran ponovno Josip Lisac te  te dva potpredsjednika, Robert Štefančić i Josip Crnković. Novi stari predsjednik Josip Lisac se zahvalio na povjerenju koje mu je izborom iskazano te dodao kako želi dobru suradnju s skradskim braniteljima, s Klubom 138. brigade, kako će pošteno i odgovorno voditi Podružnicu. Iz Plana rada podružnice za 2022. godinu važnije točke su sudjelovanje u obilježavanju značajnih datuma domovine Hrvatske, Kluba 138. brigade HV i Općine Skrad, nastavak aktivne suradnje oko sudjelovanja na sportskim susretima branitelja, briga oko pružanja socijalne, pravne ili druge pomoći braniteljima te djeci branitelja, s Općinom Skrad nastaviti rad na realizaciji spomen obilježja svim braniteljima 138.brigade u Skradu.