25. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima KK Skrada iz Skrada. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, žensku ekipu KK Rijeka iz Rijeke, te muške ekipe,  KK Goranin Delnice, KK Goranka Ravna Gora i domaćina KK Skrad.

U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio voditelj programa Memorijala i trener KK Skrada Josip Jeličić Joja rekavši kako se svi, naročito sportaši sjećaju Blaža i njegovog rada u SD Polet i lokalnoj zajednici u Općini Skrad. Nakon himne Republike Hrvatske turnir je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši obitelj Đaković i kuglače, posebno prvi put prisutne kuglačice KK Rijeke, kojima je pri tom darovao crvene ruže, te svoje sumještane i goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 25. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju Josipu Blaževiću Blažu.  Tijekom natjecanja delegacije četiriju klubova, obitelj Đaković, načelnik Općine Damir Grgurić, predstavnici branitelja i Blaževi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu na mjesnom groblju a potom su kratko sjeli u domu obitelji Đaković na „čašicu“ razgovora.

Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima kuglača i kuglačica. Na kraju prvo mjesto pripalo je Skradu, drugo Goranki, treće  Goraninu i četvrto kuglačicama Rijeke. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je Sanjin Ruppe iz KK Goranke s srušenih 571 čunjeva. Završetkom natjecanja Hrvoje Đaković podijelio je priznanja ekipama, kuglačima Skrada prijelazni pehar te najboljem pojedincu Sanjinu Ruppe.