Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je generalni vikar  Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović iz Rijeke uz pomoć domaćina vlč. Tomislava Ravnjaka i pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Ravnjak  pozdravio je vlč. Maria Tomljanovića koji je u nastavku vodio svečanu misu uz dan Sv. Antuna Padovanskog. Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Ante, a kako je vrlo mlad umro u talijanskom gradu Padovi gdje počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski. Anton je bio svetac  koji je  svoju vjeru u Isusa Krista znao prenijeti drugima.

Vlč. Tomljanović  je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka. Biti ponizan i živjeti u skladu s time je važno u životu svakog čovjeka“, zaključio je vlč. Tomljanović.

Vlč.  Ravnjak, župni upravitelj se zahvalio svima koji su pripremili crkvu i okoliš crkve za župni blagdan, a posebno je zahvalio općinskom načelniku Damiru Grguriću za doprinos ovoj proslavi.

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kobasice, kolače i razne napitke,  na platou ispred  crkve Sv. Antuna.