Održana je 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad  u Domu kulture uz epidemiološke mjere. Prije usvajanja i realizacije dnevnog reda održan je aktualni sat.  Pitanja su postavljali Ivana Poljančić Beljan (Zašto ne radi WI FI u Skradu, Kako staviti u funkciju Mlin na Grohotniku), Tamara Abramović (Cesta na Velikom Selcu, Cesta prema Bukovom vrhu), Josip Crnković (Uređenje prostora mrtvačnice i Dom u naselju Rogi).

Odgovore je dao načelnik Damir Grgurić. „Što se tiče wi fi mreže postoji problem s T-Comom koji ne izlazi na teren i ne rješava problem. Vidjet će se što dalje, raskid ugovora i novi operater. Ulog je velik da bi sada wi fi bio izvan funkcije…Mlin na Grohotniku možemo aktivirati uz pomoć Vilka Grgurića, naći ćemo najbolji modus kako ga ponuditi gostima…Što se tiče ceste na Velikom Selcu žitelji su odustali od varijante kružne ulice, spajanja s županijskom cestom. Još će se zatražiti dogovorom njihovo mišljenje skupnim sastankom a na jesen će se ona asfaltirati…Cesta prema Bukovom vrhu je u fazi izrade projektne dokumentacije i nadam se skorom početku radova na njoj…Prostor mrtvačnice zahtijeva unutarnje uređenje i vanjsko. Problem nije u nama, problem je što se majstora ne može dobiti koji bi izvršio popločavanje prostora ispred mrtvačnice. Isti problem imamo i s prostorom ispred Doma kulture koji također treba urediti…Dom u Rogima ima zastoj jer se mora doraditi tehnička dokumentacija…“, zaključio je načelnik Grgurić.

Zaključenjem aktualnog sata odrađeno je osam točaka dnevnog reda. Izmjenama Proračuna Općine Skrad za 2021. godinu došlo je do povećanja od 713 tisuća kn. Za uređenje kuhinje u vrtiću ide dodatnih 150 tisuća kn, za uličnu rasvjetu 100 tisuća kn, za sanaciju divljih odlagališta 225 tisuća kn, za prenamjenu starog hotela u društveni dom, projektnu dokumentaciju 275 tisuća kn. Potom je donijeta Odluka o prvim izmjenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021. g. teška 868 tisuća kn, Odluka o produljenju važenja strategije razvoja Općine Skrad za razdoblje 2015. – 2020. godine, Odluka o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Skrad za redovito godišnje  financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u tekućem sazivu Općinskog vijeća Općine Skrad u 2021. godini, Izvješće o izvršenju tekuće proračunske pričuve od 01.01. do 30.06.2021.g., Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Općine Skrad od 01. siječnja 2021. do 31. prosinca 2024  . godine, Program proslave Dana Općine Skrad 2021.g. koji počinje Otvorenim prvenstvom Gorskog kotara u šahu 5.8. u Domu kulture u 10 sati,  druženjem uz boćanje i nogomet „Svi za Dejana“ od 16 sati 7. 8. u SRC Skradska draga, Dječjim igrama od 15 sati u SRC Skradska draga 14.8. i Woodrock koncertom od 20 sati, Pohod planinara uz Sv. Bernarda na Zeleni vir bit će 22.8. u 10 sati, Pub kviz 27.8. u Domu kulture u 20 sati te 28.8. planinarenje na Skradski vrh uz Festival malina od 9,30 sati i sprint utrku na ski rolerima u 10 sati u centru Skrada.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će 13.8. s početkom u 12 sati dok će proslava Velike Gospe biti 15. 8. u 11 sati u Skradskom vrhu. Na kraju sjednice prihvaćena je  Odluka o dodjeli javnih priznanja i nagrada Općine Skrad za 2021.g. koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici.