27.5. Izbornu skupštinu održali su skradski planinari. Oni su birali novo rukovodstvo. Izvješće o radu podnio je predsjednik društva Vlastimir Arbanas.  „Planinarsko društvo „Skradski vrh“ postoji već niz godina. Od 2001. aktivno je u životu Općine Skrad. Primarna djelatnost je širenje planinarstva pohodima diljem lijepe naše te upoznavanje novih prirodnih ljepota u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Već nekoliko godina organiziramo pohode u suradnji s ostalim planinarskim društvima iz Gorskog kotara. Najčešće je to PD Špićunak iz Lokava, a družimo se i s ostalim društvima iz Gorskog kotara, a i šire. S obzirom na protekle dvije godine, manje smo išli organizirano autobusima na planinarenja, a više samostalno automobilima i u manjim skupinama. Svejedno smo obišli dio Gorskog kotara, a neki i šire. Lani smo sudjelovali na POJ-u u Lokvama, a posjetili smo i Đurđevačke pijeske. Naš 18. pohod skradskim stazama obavili smo na Skradskom vrhu i u Jaslama ugodnim druženjem. Zahvalni smo svim članovima koji svojim prisustvom uveličavaju planinarska druženja te zalijepe naše naljepnice na vrhove.

U mjestu članovi PD Skradski vrh redovito sudjeluju na sportskim događanjima u mjestu – kuglaškim turnirima te sudjeluju u košnji trave parkova u mjestu. Ujedno zahvaljujemo općini Skrad  i načelniku Damiru Grguriću na suradnji i pomoći koju nam uvijek pruža. U organiziranju našeg pohoda u Skradu podršku i pomoć pružilo nam je PINS iz Skrada ulaznicama za Zeleni vir, te j.d.o.o. Jasle pa im se zahvaljujemo i nadamo se i budućoj dobroj suradnji. Na kraju zahvalio bih svim članovima predsjedništva i svim članovima društva koji su pomogli u radu društva kako ove godine, tako i svih godina do sada,“ zaključio je Arbanas.

Josip Jeličić obavijestio je nazočne o prijedlozima izgradnje velikog križa na Skradskom vrhu kakvi se nalaze po planinama u Europi, te piramide-vidikovca. Vlastimir Arbanas izvijestio je o planiranim radnim akcijama (košnje trave, uređenju staza i  izgradnji rasvjete u skloništu na Skradskom vrhu).

KRIŽ NA SKRADSKOM VRHU ???

Potom je jednoglasno izabran novi predsjednik Hrvoje Zatezalo, tajnik Velimir Jauk, blagajnica Ljiljana Stipeć, zamjenik predsjednika Vlastimir Arbanas i član Josip Jeličić, koji čine i upravu društva. Po izboru novog vodstva Hrvoje Zatezalo zahvalio se na ukazanom povjerenju, nastojati će održati kontinuitet rada PD, a također utjecati na pomlađivanje članstva  te je rekao kako će se plan rada uskladiti sa potrebama članstva…