14- manifestacija pod nazivom Festival malina održana je protekle subote u Skradskoj dragi, dijelom i na lokaciji u njenoj blizini, Periću. Početak manifestacije bio je najavljen za 14 sati kada je započelo okupljanje zainteresiranih za najavljeno planinarenje na Skradski vrh uz razgledavanje nekoliko vidikovaca i vođenje vodiča Lynx and Fox…Za 60 kn posjetitelji su imali organiziran obilazak, koktel na Periću i štrudlu od malina.

Tko nije želio planinariti mogao je guštati na Periću uz  Coctail hour, uz profesionalne barmene Scorpia iz Rijeke, lounge muziku i chill zonu na ležaljkama.   

Bogat program na Skradskoj Dragi započeo je predstavljanjem goranskih OPG-ova, Pčelarstvo Burić, Beljan, Mrvoš, Med Mance, Jurković, Kenda, Mrkvička, Kurbegović, Goransa… te OPG-ova Štenta iz Ozlja, Kelečić iz Zagreba i Štimac iz Rijeke,  koji su nudili domaće proizvode, maline, aroniju i drugo bobičasto voće, pekmeze, sokove, suhomesnate proizvode, med, ulja, prepeličja jaja, tjesteninu i drugo…

Za glad posjetitelja pobrinuli su se djelatnici Jasla j.d.o.o s roštilj menijem, koji su ujedno ispekli štrudlu od malina…a bilo je i slastica koje je nudio obrt Tri čokolade Sabine Zrilić iz Lučica.  Izabran je najljepši izlagački prostor,  i to OPG-a Goransa.  Krajem dana pojedena je i štrudla od malina od četrdeset metara.

Zabava za najmlađe se odvijala u dvorcima na napuhavanje i loptanjem na igralištu ali i u kreativnim radionicama “tete” Jelene.

Za bogat kulturno-zabavni program pobrinuli su se  KUD Ive Jurjevića iz Omišlja te mali plesači, folklorna skupina Skračka deca te plesači društva sportske rekreacije Marigold iz Delnica.  

Na kraju je nastupio  Damir Kedžo, hrvatski pop pjevač sa svojim hitovima …

Subotnju manifestaciju posjetilo je oko 700 gostiju i posjetitelja, od toga oko 130 planinara. Ovogodišnja manifestacija bila je pun pogodak, velika obveza za djelatnike i djelatnice Općine Skrad te vanjske suradnice….