U Domu kulture u 7 sati započelo je glasovanje drugog kruga. 864 žitelja s pravom glasa danas će imati pred sobom samo jedan listić, listić na kojem će birati župana Primorsko Goranske županije. Točno u 7,00 sati prvi glasači su ušli pod strogim epidemiološkim mjerama u Dom kulture u Skradu gdje je jedino glasačko mjesto za Općinu Skrad. Prvi sam ubacio glasački listić u kutiju na sredini velike dvorane Doma kulture a isto to su u kratko vrijeme učinili i prvi glasači, Marijan Bajt i Marijan Burić,…čime smo obavili svoju građansku dužnost.

Glasovanje traje do 19 sati. Do 11,30 sati glasalo je oko 150 birača…do 16,30 sati 240 birača…na kraju 301 birač je glasao, što je 34,84 posto što je upola manje izašlih glasača nego pred dva tjedna.

Prebrojavanjem glasova Zlatko Komadina dobio je 148 glasova a Gari Cappelli 143 glasa…deset glasova je bilo nevažećih. Dva tjedna prije Skrajani su dali Zlatku Komadini 281 glas dok je Gari Cappelli dobio 191 glas. Mala izlaznost potvrdila je djelomičnu nezainteresiranost Skrajana tko će voditi županiju u narednom razdoblju…ili da je Skrad premali da će glasovi Skrajana odlučiti tko će biti župan PGŽ.