U ponedjeljak 5.09.2022.g. započela je još jedna nova školska godina. Svi učenici OŠ Skrad, odmorniji, stariji, ali i zreliji okupili su se u holu škole. Ispred svih, vrlo hrabri uz svoje su roditelje stajali prvašići. Početno uzbuđenje svih je obuzelo.

Ravnateljica Škole, Vesna Pintar-Grgurić zaželjela im je dobrodošlicu, puno igre, ali i učenja. Načelnik Općine Skrad, Damir Grgurić također je svih pozdravio te istaknuo pomoć Općine u kupnji radnih bilježnica i dodatnih materijala kao i novčanu nagradu svim prvašićima. Uz božji blagoslov školskih torbi koji je predvodio župnik don Tomislav Zečević svi su s razrednicima krenuli u razrede.

Sedam prvašića, njihove roditelje kao i načelnika u razred je pozvala njihova razrednica, učiteljica Suzana Suvić Zatezalo. Nakon upoznavanja, slatkih poklona, novih udžbenika početna je trema nestala, a čuo se samo veseli smijeh i žamor.   

Skradska škola ove školske godine ima 62 učenika u Skradu i 2 učenika u PŠ Kupjak, ukupno 64 učenika. Svi učenici rade u jednoj smjeni, jutarnjoj, nastava započinje u 8 sati…Kovid mjere su ukinute tako da je nastava u mlađim razredima ponovno timska dok u višim prevladava kabinetska nastava…

Preuzeto sa stranice OŠ Skrad…