Provedite cijeli dan u Skradu: Dođite na Festival malina, a usput posjetite i 7 km udaljeno izletište Zeleni vir i Vražji prolaz

Festival malina održati će se u Skradu (na Skradskoj Dragi) u subotu 23. srpnja 2022. godine.  

U Skradu, na Skradskoj Dragi (google lokacija: https://t.ly/tIf2)  će se sljedeći vikend, 23. srpnja održati 14. Festivala malina, sada već tradicionalno događanje koje okuplja proizvođače bobičastog voća iz Skrada i okolice, a kojeg organizira Općina Skrad.

Bogat program Festivala malina započeti će od 14.00 sati, a posjetitelje očekuje raznolik sadržaj:

Od 14:00 sati:

  • Planinarenje na vidikovac Perić uz promociju knjige „Put u planine“ autorice Mirte Mataija i cocktail hour za sudionike planinarenja na vidikovcu Perić

Od 16:00 sati:

  • Prodajni sajam domaćih proizvoda (malina i drugog bobičastog voća, meda, soka, vina, likera, sira, suhomesnatih proizvoda, prepeličjih jaja i drugo)
  • Ponuda slastica na bazi malina
  • Prezentacija i podjela divovske, 40-metarske štrudle
  • Kulturno-zabavni program uz zabavu za najmlađe, nastup kulturno-umjetničkih skupina i Damira Kedžu

Provedite cijeli dan u Skradu i u jutarnjim satima, prije početka Festivala, posjetite omiljeno izletište Zeleni vir i Vražji prolaz.

Zeleni vir, Vražji prolaz i Muževa hišica pokraj Skrada idealno su odredište za obiteljski izlet u prirodu.

Vražji prolaz ima istaknuto mjesto među najljepšim prirodnim fenomenima i ljepotama Gorskog kotara. Dug je oko 800 m i širok oko 2 m. Trebati će Vam oko 20 minuta da dođete do kraja kanjona gdje se nalazi još jedna atrakcija – spilja Muževa hišica. Spilja se smjestila 14 m iznad potoka Jasle i dugačka je oko 200 m. Vrlo je prostrana i nije do kraja istražena. Na kraju spilje nalazi se jezerce. Vodite računa o tome da je temperatura u spilji i ljeti i zimi oko 8ºC. Nakon kanjona Vražji prolaz i spilje Muževa hišica očekuje Vas još je jedna iznimna atrakcija – Zeleni vir.  Izvor Zeleni vir nalazi se iza impresivne 70 m visoke stijene uz koju se spušta slap. Zeleni vir je jezerce prekrasne zelene boje, izvor vode koja se koristi u Munjari – najstarijoj hidrocentrali u Gorskom kotaru koje je izgrađena 1921., još je uvijek u funkciji i koristi originalne strojeve.

Bilo da tražite mjesto za relaksaciju na svježem planinskom zraku, priliku za upoznavanje s bogatom prirodnom baštinom ovog područja, ili samo želite posjetiti Festival malina i poslušati Damira Kedžu – Skrad će 23. srpnja biti idealno mjesto za Vas.

Detalje potražite na Facebook stranici događaja: https://fb.me/e/3AP7qvp5E