U Izletištu “Zeleni vir” službeno je otvorena ovogodišnja turistička sezona. Usprkos petnaestak minutnom pljusku u Zelenom viru manifestacija Proljeće u Zelenom viru se održala u nešto skraćenijem obliku.

Manifestaciju je otvorila zamjenica načelnika Općine Skrad Mira Đorđević, koja je istakla da ovakve manifestacije imaju svoj značaj u privlačenju gostiju i posjetilaca jer Općina Skrad ima što pokazati a Zeleni vir je trenutačno jedna od najznačajnijih destinacija u Gorskom kotaru i šire. Gosti i posjetioci su imali prilike upoznati se s stihovima na dijalektu učenika skradske škole te Nevenke Delač Grgurić, slušati pjevanje članova KUD-a „Zeleni vir“ te promatrati nastup folklorne skupine Majžice uz pratnju Veselih pajdaša.

Cjelokupni ugođaj upotpunile su vrijedne ruke članica udruge Skradska žena koje su ispekle domaće slastice, štrudle, povatice, kolače i druge delicije koje su brzo „planule“. Njima se pridružilo nekoliko proizvođača meda i autohtonih pića od bobičastog voća.

Nakon programa svi su mogli zaplesati i zapjevati uz svirku i pjesmu Veselih pajdaša. Organizatori ovogodišnjeg druženja u Zelenom viru, TZ Općine Skrad, Općina Skrad i djelatnici Šumarije Skrad, uz domaći fažol, su se pobrinuli da svima ova, zbog vremena, skraćena manifestacija ostane u lijepom sjećanju.