Divjačani su ove nedjelje dvostruko slavili. U njihovoj je seoskoj crkvi Sv. Izidora, uz prisustvovanje vatrogasaca iz svih društava, Bukovog vrha, Divjaka, Hripca i Skrada te vjernika, slavljen njihov zaštitnik Sv. Izidor te, s zakašnjenjem od tjedan dana zbog Sv. Krizme, zaštitnik vatrogasaca Sv. Florijan.

Prije mise svi su se vatrogasci postrojili ispred crkve te su potom u koloni ušli u crkvu. Svetu misu je, uz pratnju pjevača skradskog crkvenog zbora, nadahnuto vodio vlč. Stjepan Porkulabić koji je sve upoznao s životnim putovima Sv. Izidora i Sv. Florijana. Govoreći o zaštitniku vatrogasaca vlč. Porkulabić je pritom istaknuo:“Vi vatrogasci živite život vatrogasaca dostojanstvo i čuvate imovinu našeg čovjeka. Vi ste oslonac svekolikog života u svojim naseljima i selima. Neka vam Sv. Florijan i nadalje pomaže i bude nadahnuće u budućem radu, naročito s mladima.“

Završetkom mise ispred crkve blagoslovljeno je novo navalno vozilo skradskih vatrogasaca i uz zajedničku fotografiju proslava Sv. Florijana nastavljena je, uz slabu kišu, na platou ispred crkve.