U odsutnosti bolesnog predsjednika Vinka Crnkovića skupštinu DVD-a Hribac, najmanjeg društva VZ Općine Skrad, vodio je Miroslav Grgurić, tajnik društva. Iz izvješća o radu vidi se da u društvu djeluje 12 aktivnih članova uz 11 podupirajućih.

Rude Štimac, zapovjednik, istaknuo je kako je teško biti s bremenom godina vatrogasac, makar i ne bilo požara. Malo je članova koji žive u Hripcu, većina je van sela te je teško sprovesti i ono malo planiranih aktivnosti. „Očekujem da se vatrogasci češće vikendom okupe i da tada zajedno odradimo neke planirane zadaće, od uređenja okoliša vatrogasnog doma, kontrole opreme, vježbi s opremom. Teže je planirati nego izvršiti jer ne znam kada će tko doći vikendom kući,“ zaključio je Štimac.

Uz sredstva od desetak tisuća kn društvo je imalo dovoljno sredstava za rad a potporu društvu iskazao je i načelnik skradske Općine Damir Grgurić rekavši kako sva društva stare, no usprkos tome ne treba očajavati, već treba raditi koliko se može. U planu za ovu godinu uz pomoć Općine i planinara uredit će se potkrovlje doma s dvije sobe za putnike namjernike.

Hribljane su na kraju pozdravili predstavnici DVD-a iz Divjaka, Bukovog vrha i Skrada te upravitelj Šumarije Skrad Robert Bukovac i predsjednik auto kluba iz Ravne Gore Mladen Gecan zaželjevši im ponajprije dobro zdravlje.