Protekle subote održana su dva vjenčanja, jedno u crkvi Sv. Antuna u Skradu i jedno u crkvi Sv. Izidora u Divjakama koje je vodio vlč. Stjepan Porkulabić. U skradskoj i divjačkoj crkvi „DA“ uz riječi „obećavam ti vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti i da ću te ljubiti i poštovati u sve dane života svoga“ rekli Natali i Marko te Melani i Ivica uz prisustvovanje roditelja, kumova i brojne rodbine i prijatelja.

Brojni susjedi i mještani prisustvovali su slavlju i otpratili mlade u novi, obiteljski život kod njihovih obiteljskih kuća u Skradu i Gornjoj Dobri. Potvrdu vjenčanja Marka i Natali označila je i vatrogasna sirena DVD-a Skrad gdje je Marko zapovjednik DVD-a Skrad. Pjesmom i plesom do jutarnjih sati svatovi su se zabavljali u Rimu, nedaleko Severina na Kupi.

Sat i pol prije, u crkvi Sv. Izidora u Divjakama vjenčanjem su prisegnuli na vjernost i ljubav dvoje mladih Zagrepčana, Melani i Ivan, koji su za vjenčanje izabrali crkvu u Divjakama. Uz tradicijsku gradsku odjeću s kraja devetnaestog stoljeća, u dvije kočije s konjskom zapregom mladenci su se iz sela Hlevci dovezli pred crkvu gdje ih je dočekao vlč. Stjepan Porkulabić. Po obredu vjenčanja i obećanoj vjernosti… mladi bračni par se uz glazbenu pratnju tamburica zadržao u središtu sela, uz kolače i piće, pjesmu i ples te se potom kočijama uputio do pripremljenog šatora u selu Hlevci gdje je nastavljeno veselje.

NATALI i MARKO

MELANI i IVAN