21. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima KK Skrad. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, KK Goranin Delnice i skradske ekipe, Skrad i Polet koji je imao dvije ekipe, prvu i juniore. U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio tajnik KK Polet Dubravko Mance rekavši kako se svi, naročito sportaši sjećaju Blaža i njegovog rada u SD Polet dok je turnir otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši članove obitelji Đaković, takmičare, svoje sumještane te goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 21. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju i zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu. Pri tom je Matiji Šporčiću uručena plaketa uz 35. godina rada KK Polet… Prvo bacanje pripalo je Hrvoju Đakoviću, Blaževom nećaku.

Tijekom natjecanja delegacije četiriju klubova, župnik Stjepan Porkulabić te članovi obitelji Đaković i Blaževi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu na mjesnom groblju.

Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih kuglača 2. i 3. HKL zapad. Na kraju prvo mjesto pripalo je Skradu s oborenih 3163 čunjeva, drugo Goraninu s 3011 čunjeva, treće Poletu 1 s 2890 čunjeva i četvrto Poletu 2 s 2731 čunjeva. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je Igor Petranović s 552 oborena čunja.

Inga Đaković, Blaževa sestra podijelila je priznanja i prijelazni pehar ekipama te najboljem pojedincu Igoru Petranoviću. Završetkom Memorijala druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.