Uz prisustvo načelnika Općine Damira Grgurića, upravitelja Šumarije Skrad Roberta Bukovca, predstavnike kuglača i DVD-a Skrad, planinara iz Brod Moravica te članove PD Skradski vrh održana je godišnja skupština jedne od brojnijih skradskih udruga. U Domu kulture se okupilo oko četrdesetak skradskih planinara. Predsjednik društva Vlastimir Arbanas vodio je skupštinu te je nakon pozdrava svima nazočnima iznio izvješće o radu za 2016. godinu.

Između ostalog rekao je:“ Planinarsko društvo „Skradski vrh“ postoji već niz godina. Od 2001. aktivno je u životu Općine Skrad. Prošle je godine članarinu (za odrasle -70 kn, a djecu i umirovljenike – 40kn) platilo pedesetak članova. Primarna djelatnost je širenje planinarstva pohodima diljem lijepe naše te upoznavanje novih prirodnih ljepota u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Društvo se bavi radnim akcijama uređenja šetnica, staza i okoliša u svrhu ljepšeg izgleda naše Općine. Pomogli smo u pripremi građe za izgradnju nadstrešnice na Skradskom vrhu i pri tom zahvaljujemo Općini Skrad i Šumariji Skrad te pojedincima koji su doprinijeli oko gradnje. Ponovno smo uredili vidikovac Perić popravkom klupa i ograde te prosijecanjem raslinja oko vidikovca. Već nekoliko godina organiziramo pohode u suradnji s ostalim planinarskim društvima iz Gorskog kotara, najčešće s PD Špićunak iz Lokava te PD Vršak iz Brod Moravica. Zahvaljujemo i gospodinu Davidu Hodapu na doniranom računalu.“

Planinari su prošle godine pohodili na Vincekovo u Sv.Martin na Muri, Blidinje (Hercegovina), Konjsku glavu (Italija), 3. dane goranskih planinara u Brod Moravicama, Dane hrvatskih planinara u Pakracu, Mrkvište na Velebitu s usponima na Šatorinu i Veliki Kozjak, Noć spilja i POJ u Lokvama, Mjesečev put iznad Baške. Članovi društva redovito sudjeluju na sportskim događanjima u mjestu (kuglački turniri).

U kolovozu je organiziran pohod Skradskim stazama do Sv. Bernarda na kraju kojega je bilo ugodno druženje u Zelenom viru pri kojem su pomoć pružile tvrtke PINS i Jasle j.d.o.o. U proslavu Sv. Bernarda uključuje se i vlč. Stjepan Porkulabić održavanjem svete mise za planinare i vjernike.

U Planu rada za 2017. godinu su akcije na završetku nadstrešnice u Skradskom vrhu i markacija staza za Skradski vrh, uređenje vidikovca za Dugu stenu, održavanje 4. dana goranskih planinara 16.7. na Rudaču, pohodi u Brod Moravicama i Lokvama u 7. i 8. mjesecu te obilježavanje Sv. Bernarda u kolovozu ove godine.

Planinarima se obratio načelnik Damir Grgurić rekavši kako se predviđa na Periću urediti montažni vidikovac kao i završiti nadstrešnicu na Skradskom vrhu. Završetkom skupštine planinari su nastavili druženje domjenkom.