Skradski DVD je u Domu kulture održao izbornu skupštinu koju je vodio Danijel Bertović pozdravivši goste iz drugih DVD-a, Kupjaka, Brod Moravica, Vrbovskog, Delnica, Starog Laza, Ravne Gore, Novog Vinodolskog, Karlovca te članove DVD-a Skrad i predstavnike skradskih udruga… Nakon državne himne izabrano je novo rukovodstvo DVD-a te je stari predsjednik Damir Grgurić dobio mandat još četiri godine. Za zamjenika je izabran Saša Gorupić, za zapovjednika Marko Ribić i zamjenika zapovjednika Ivan Crnković. Predsjednik, zamjenik i tajnik DVD-a će zastupati društvo.

Poslije izbora novog vodstva blagajničko izvješće je podnio Dubravko Mance rekavši kako društvo posluje pozitivno pri čemu su prihodi bili oko 117,5 tisuća kn a rashodi oko 110 tisuća kn. Potom je izvješće o radu podnio zapovjednik Marko Ribić. Najviše se radilo na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. U 2016. godini vatrogasci su imali 7 intervencija, 4 požara dimnjaka, 2 požara na otvorenom prostoru i 1 požar objekta na koje je izašlo 18 vatrogasaca, 11 puta su korištena vozila i utrošeno je 56 radnih sati. Radilo se i s djecom i mladeži, s članovima A i B ekipa. B ekipa je nastupila na državnom, županijskom natjecanju i Memorijalu Gorana Gašparca Pupina u Delnicama. Obilježeni su svi važniji vatrogasni dani. Posebna je zahvala upućena predstavnicima JVP iz Karlovca koji su obnovili dvoja stara vatrogasna kola.

Planom rada za ovu godinu planira se izgradnja nove garaže, obnova prostorija vatrogasnog doma, održavanje opreme i nabava nove, održavanje vozila, servisiranje opreme i vozila, vježbe operative, djece i mladeži, kontrole hidranata, sudjelovanje na natjecanjima, suradnja sa susjednim DVD-ima i VZ PGŽ…

Po prihvaćenim izvješćima vatrogasne spomenice za 10 godina vatrogasnog rada dobili su Igor Đorđević, Kristijan Štimac, Zdravko Grgurić i Sandi Podnar. Brončanu vatrogasnu medalje primio je Dražen Marković, brončanu vatrogasnu plamenicu primili su Vjekoslav ljubičić, Anton Močan i Zlatko Rački, Srebrnu vatrogasnu plamenicu primili su Marko Ribić, Ivan Crnković, Zdenko Majetić, Saša Gorupić, Slaven Pleše, Anđelko Pleše i Toni Ribić. Spomenicu za 40 godina primio je Damir Crnković, za 50 godina Juraj Mance i za 60 godina Branko Delač. Priznanja je podijelio predsjednik Damir Grgurić.

Na kraju su se domaćinima obratili gosti Skupštine pohvalivši rad skradskih vatrogasaca uz želje da bude što manje požara.

Za 60 godina rada Spomenica Branku Delaču