Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom Zahvalnicom, uz hladno vrijeme i minus 2 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2016. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako nam statistika ove godine nikako ne ide na ruku. „Prevladava tuga jer je sve više ognjišta, kuća zatvoreno, 27 je žitelja umrlo, dok se četvero djece krstilo/samo dvoje iz župe Skrad/ od troje rođenih s prebivalištem u Skradu a nije održano nijedno vjenčanje mladih, što je podatak koji zabrinjava“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„Na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život mora teći dalje. Nastavimo stvarati nove vrijednosti, okrenimo se našoj stvarnosti, novom vremenu. Nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati, koji nam pokazuje put kojim trebamo ići,“ poruka je vlč. Porkulabića.

Uz Novogodišnju čestitku svim žiteljima župe Skrad Divjake, vjernicima, bolesnima i nemoćnima i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.