Lijepo vrijeme, ne prevruće, privuklo je u Skradski vrh velik broj vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo na 1044 metra visokom Skradskom vrhu. Misi su prisustvovali vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hripca i Kupjaka, uz mnoštvo mladih i malene djece te starijih među kojima je najstarija bila 87-godišnja Margareta Paver. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike, prisutne članove Općinskog vijeća te bračne parove koje je u svojoj službi vlč. Porkulabić u Skradskoj župi vjenčao.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:„Ovdje danas vidim mnoštvo ljudi, od male djece, mladih roditelja ali i starijih. Vi koji ste došli iz dana u dan potvrđujete svoju vjeru a danas na Marijin blagdan potvrđujete dodatno svoj zavjet pripadnosti kršćanskoj zajednici. Svatko je do Marijinog svetišta došao svojim putem… Danas smo ovdje zajedno srcima i vjerom s našom nebeskom Majkom a ovdje u Skradskom vrhu još smo bliže Bogu. Danas svi slave Mariju moleći se da pomogne svakom od nas. Posebno mi je drago da su danas sa nama ovdje i bračni parovi koje sam ja u ovih 16 godina svoje službe u Skradu vjenčao.“

Završetkom mise vlč. Porkulabić blagoslovio je poljsko cvijeće koje su vjernici donijeli u Skradski vrh koje će ih po starim običajima štititi od grmljavinskih nevremena.

Prije i po misnom slavlju vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise su krenuli prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila domjenak i uz živu glazbu za sve hodočasnike.