Uz Dane Općine Skrad u kolovozu Kinološko društvo Skrad uz pokroviteljstvo Općine Skrad organiziralo je specijalnu izložbu pasa II. i IX. skupine. U nedjeljno jutro na prostoru SRC Skradska draga okupilo se blizu 60 vlasnika pasa sa svojim četveronožnim ljubimcima u kategorijama dobermann, patuljasti šnaucer, njemački bokser i doga, rotvajler, hovavart, pirinejski planinski pas, šarplaninac, tornjak, maltezer, havanezer, bišon kovrčavi, bolonješki psić, pudl veliki i patuljasti, kineski kukumasti pas, Shih Tzu, čivava, kavalirski španijel kralja Charlesa, francuski buldog, mops, bostonski terijer, tulearski pas i francuski buldog…

Izlagači četveronožnih ljubimaca su došli iz raznih krajeva Hrvatske i susjedne Slovenije tako da je izložba imala međunarodni predznak. Prisutne su pozdravili u ime kinološkog društva Emina Heski Hasan te Miroslav Grgurić koji je i otvorio specijalnu izložbu pasa. Delegat izložbe u ime Kinološkog saveza bio je Neno Andrić.

Zadaću ocjenjivanja imala je međunarodni kinološki sudac Jadranka Smojver-Selimović te se kroz ring prošetalo blizu osamdeset pasa. U revijalnom dijelu Best in Show proglašen je najljepši pas izložbe My Kiss, patuljasti crni pudl, najljepši mladi pas je Francuski buldog Don Vito, najljepši pas skupine II je Njemački bokser i IX je Pudl patuljasti crni My Kiss, najljepše štene je Francuski buldog Bully, najljepši par su Pirinejski planinski psi, veteran Šarplaninac Rea a najmlađi pas je Tornjak Tops… Izložbu pasa u Skradu uz ugodno vrijeme pratilo je više desetaka zaljubljenika u pse i znatiželjnika a pobjednici su nagrađeni pokalima i rozetama.

Nakon proglašenja izložba je zaključena lovačkim gulašem za sve prisutne vlasnike pasa i goste ovogodišnje izložbe koju je organiziralo Kinološko društvo „Skrad“.

PAROVI

VETERAN

POBJEDNIK

NAJMLAĐI

ŠTENAD

MLADI

FCI 2

FCI 9

AUTOHTONI