U organizaciji Općine Skrad i TZ Općine Skrad protekle subote blizu osamdeset stanovnika Skrada i ostalih naselja, članova skradskih udruga i pojedinaca te članova društva Gorana iz Rijeke odazvalo se pozivu načelnika Općine Skrad Damira Grgurića na radnu akciju uređenja Izletišta Zeleni vir.

Oko osam sati po određivanju grupa i koje će smjerove čistiti krenulo se prema stazama koje vode u Zeleni vir. Jedna grupa krenula je od željezničke stanice prema slapu, druga od okretaljke u Iševnici prema planinarskom domu, treća od planinarskog doma kanjonom Zelenog vira prema Muževoj hižici, te tri grupe od skretanja za Zeleni vir asfaltiranom cestom do doma.

Prateća grupa bila je zadužena za prijevoz akcijaša, za alatke i okrjepu. S radom se započelo oko 8 sati i 15 minuta te su do 12 sati temeljito očišćene staze od otpalog lišća, sitnog granja, srušenih i prelomljenih bukava te drugog drveća, kao i kamenja koje se uslijed kiša i leda odronilo na staze i cestu. Uz pokoju rakijicu tijekom akcije u kojoj su sudjelovali ravnopravno muškarci i žene očišćeno je blizu 15 kilometara staza i cesta koje vode do planinarskog doma u Zelenom viru.

O hrani se brinuo Anton Mance Bejci te je tako iza podneva podijeljena kotlovina svim akcijašima koja je i zalivena coktom, colom, vinom i jamnicom. Uz druženje akcija je okončana oko 14 sati kada se većina akcijaša iz Zelenog vira uputila svojim kućama.

O samoj akciji načelnik Grgurić kaže kako je bio vrlo zadovoljan odazivom te je rekao kako se zajedničkim snagama može mnogo toga napraviti za dobrobit Općine, mjesta i ovom današnjom akcijom, turizma, jer Zeleni vir posjećuje godišnje oko 10 tisuća gostiju…