KUD Zeleni vir je na isteku 2012. godine, na Štefanje, organizirao božićno-novogodišnji koncert u kojem su učestvovali gosti iz Velike Gorice, ansambl Zlatne godine, gosti iz Čabra, puhački orkestar grada Čabra te domaći izvođači, folklorna skupina Skračka deca i mješoviti pjevački zbor KUD-a Zeleni vir.

Prvo su članovi mješovitog pjevačkog zbora Zeleni vir pod ravnanjem Nikole Poljančića otpjevali nekoliko božićnih pjesama, Potom je folklorna skupina Skračka deca otplesala dva narodna plesa dok su gosti iz Čabra odsvirali više popularnih spletova, valcera i polki.

Gosti iz Velike Gorice predstavili su se s nekoliko božićnih pjesama a kraj je pripao domaćinu, pjevačima skradskog zbora s još par božićnih pjesama te pjesmama domaćih autora.

Publici se tijekom programa prigodnim stihovima na dijalektu predstavila Nevenka Delač Grgurić. Na kraju svi izvođači su otpjevali Bijeli Božić da bi program završio Radetzky marschem. Tijekom koncerta izvođači su nagrađivani pljeskom publike koja se okupila u skradskom Domu kulture.