Aktualni sat zadnje sjednice Općinskog vijeća obilježila su pitanja oko statusa Šiljara. Tako je vijećnik Duško Zatezalo pitao je li Općina ispunila obveze prema zakupcu Šiljara i je li zakupac ispunio obveze iz važećeg ugovora o zakupu. Dr. Josip Grgurić pitao je zašto drugi mediji ne prate sjednice Vijeća.

Odgovore je dao načelnik Damir Grgurić, prvo, Općina nije uspjela u AUDIO agenciji riješiti pitanje sporne čestice usprkos višekratnim odlascima u Zagreb a po ovom pitanju pomoć je trebala pružiti i PGŽ, v.d. župana Vidoje Vujić i još neke osobe no zasad nema odgovora na taj gorući problem koji je kamen spoticanja svih vlasti u Skradu zadnjih desetak godina. Uz drugo pitanje načelnik Grgurić je rekao kako do stavljanja u funkciju prvog objekta zakupac ima još godinu dana, te kako zakupac izrađuje projektnu dokumentaciju. Odgovore načelnika vijećnik dr. Grgurić komentirao je riječima kako u njima ima niz netočnosti… na što je reagirao predsjednik Vijeća Ivan Crnković zaustavivši raspravu. Recesija koja pritišće cijelu državu sve više u izjavama skradskih vijećnika i načelnika Grgurića izaziva skepsu, nevjericu da će Šiljar biti u dogledno vrijeme revitaliziran. Na pitanje zašto drugi mediji ne prate sjednice Vijeća načelnik je odgovorio kako će se pozivati Radio Gorski kotar dok druge medije sigurno ne jer ih treba plaćati.

Nakon aktualnog sata donijete su odluke vezane uz izmjene i dopune Proračuna Općine za 2012. godinu, a ticale su se Programa gradnje objekata i uređaja, održavanja komunalne infrastrukture, šumskog doprinosa, javnih potreba u akciji „Općina Skrad – prijatelj djece“. U obrazloženju izmjena i dopuna načelnik Grgurić je rekao:“Općina Skrad od županije ove godine dobila je 3 tisuće kn za uređenje dječjeg kutića u dječjem vrtiću što nije vrijedno spomena, te se pitam kojim se kriterijima vodi politika pomaganja lokalnim samoupravama. Nasuprot tome zatvorena je u potpunosti financijska konstrukcija završetka radova na sustavu odvodnje i vodovodnoj mreži s Hrvatskim vodama. No, pitam se tko će sve to poslije plaćati, jer žitelja ima sve manje. Ako tu država neće intervenirati loše nam se piše“.

Tijekom jedno i pol satne sjednice najčešća komunikacija se vodila između načelnika Grgurića te oporbenih vijećnika Zatezala i dr. Grgurića. Dr. Grgurić kritički se osvrnuo na Proračun, kako on nije razvojan, kao u njemu nema ništa razvojno, kako turizam nije prioritet što se vidi iz prihoda od iznajmljivanja soba (oko 3 tisuće kn) dok je prihod od prodaje grobnih mjesta oko 20 tisuća kn te kako je u tri godine propušteno mnogo prilika u poticanju turizma dok je pozitivnim ocijenio povećanje sredstava za djecu u programu Općina Skrad – Prijatelj djece.

Na kraju je Josip Crnković imenovan predstavnikom osoba s invaliditetom u Povjerenstvo za obavljanje tehničkog pregleda građevina, donijeta je odluka o donošenju UPU 6 vikend naselja u Hlevcima te odluka kojom će se nastaviti još godinu dana financirati županijski bibliobus uz preispitivanje isplativosti na razini Gorskog kotara što bi trebali učiniti načelnici svih goranskih samouprava na svojoj Koordinaciji.