Lovci iz Skrada i Ravne Gore učlanjeni u LD „Jelen“ održali su svoju redovnu skupštinu u Lovačkoj sobi skradskog Doma kulture. Miroslav Gašparac, predsjednik društva, otvorio je skupštinu pozdravivši sve prisutne lovce a potom je iznio izvješće o radu. LD broji 58 članova, 32 člana u lovištu Višnjevica i 26 u lovištu Rudač.

Tijekom prošle godine u LD primljena su tri člana. LD je bogatije za lovno tehnički objekt, gater za obuku pasa na Šerementovom, koji je kinološko društvo Skrad prenijelo u vlasništvo LD Jelen. Plan odstrela divljači je realiziran u oba lovišta. Prihode društva sačinjavala je članarina, prihodi od odstrela divljači a troškove zakupnina, sredstva uložena u lovište, štete od divljači i sl. Društvo je prošle godine imalo preko 200 tisuća kn prihoda te će se zbog lakšeg poslovanja ubuduće voditi odvojeni prihodi i rashodi za skradsko, odnosno ravnogorsko lovište dok će se zajednički troškovi dijeli napola.

U prošloj godini lovci su odstrijelili 4 jelena, 14 srna, 9 divljih svinja, 1 medvjeda, te 136 komada sitne divljači. Lovci su radili na košnji livada i krmnim njivama te hranjenju životinja, ostvarili su sve planirane aktivnosti, rekli su lovnici Alen Štimac i Ivica Ružić. 13 odstrijeljenih životinja, uglavnom srnjaka, jelena i medvjeda dobilo je ocjene trofeja.

Četiri člana društva su odlikovana, Ladislav Podnar i Ivica Ružić, odlikovanje II. reda te Josip Štimac i Davor Erjavac odlikovanje III. reda dok stegovnih mjera zbog kršenja lovačkog kodeksa nije bilo. Ravnogorski lovci sudjelovali su u eko akciji čišćenja šume na području Ravne Gore tijekom koje je prikupljeno oko tri kontejnera raznog otpada.

Izvještaj povjerenstva za lovnu kinologiju podnio je Miroslav Grgurić koji je istakao važnost izgrađenog gatera za obuku i natjecanja pasa. Održano je više natjecanja pasa na područjima LD Jelen, tako i državno natjecanje pasa glasnog gona, čijom organizacijom su bili svi vrlo zadovoljni te će se i ovogodišnje izlučno županijsko natjecanje pasa glasnog gona održati u gateru Šerementovo kao i jedno otvoreno prvenstvo.