DVD Divjake održao je svoju godišnju skupštinu uz prisustvovanje članova susjednih općinskih društava, Skrada, Bukovog vrha i Hripca. Nakon pozdrava predsjednika Franje Smažila u izvješću o radu zapovjednik Šime Jaška iznio je kako je društvo sve starije i malobrojnije. Uglavnom se radilo na čišćenju okoliša i prostorija doma te opreme. Na sreću nije bilo požara te nisu trebali intervenirati. „Po novom zakonu o vatrogastvu sljedeće godine nas neće ni biti,“ zaključio je Jaška.

Na računu društvo ima oko 24 tisuće kn, a oprema se redovno održava. Predsjednik VZO Općine Skrad Ivan Crnković je u raspravi naglasio kako novim Zakonom više DVD-a u Županiji i Gorskom kotaru neće ispunjavati uvjet operativne postrojbe od minimalno 10 članova. „Na požar ćete izlaziti kao građani a potom će vam u pomoć dolaziti jedinica iz Skrada ili profesionalna jedinica iz Delnica. Novi zakon stvara teškoće u radu svim dobrovoljnim društvima i vidjet će se koliko će društava ispuniti zakonske odredbe. No nekako će biti, naći će se neka rješenja, jer prvi priskočiti susjedu u pomoć je naša obveza i velika čast, jer spašavamo ljude i imovinu“, zaključio je Crnković.

Uz pozdravne riječi gostiju i riječ Damira Grgurića, načelnika Općine Skrad i predsjednika skradskog DVD-a zaključiti se mora, od daleke povijesti je dobrovoljnost bila jezgra vatrogastva u svim našim krajevima i DVD-i su dio tradicije ne samo hrvatskog naroda. Zato dobrovoljna vatrogasna društva treba pod svaku cijenu održavati na životu jer ona mnogo znače za naselja u kojima djeluju.