Članovi KUD-a Zeleni vir održali su svoju redovitu skupštinu kojoj je prisustvovalo 26 članova zbora i malog orkestra te 12 članova folklorne skupine Skračka deca. U dnevnom redu su bile točke izvješće o radu, financijsko izvješće, rasprava i točka razno. Skupštinu je otvorila predsjednica Mirjana Beljan koja je pozdravila nazočne članove KUD-a, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića i pročelnika za kuluru i sport Josipa Crnkovića.

U nastavku je izvješća, o radu i financijsko, iznijela Nada Podnar, tajnica Kud-a. Iz izvješća je razvidno da društvo odlično radi, tijekom 2011. godine održano je 108 pokusa pjevačkoga zbora (216 sati ) i orkestra te 56 pokusa ( 56 sati ) dječjega folklora, da se nastupalo na tradicionalnim manifestacijama u Skradu(srpanj – Malinijada, listopad-Pjesmom i plesom kroz G.kotar, prosinac-Božićno novogodišnji koncert (Gosti: „Zametski koren“ Zamet)), prigodnim manifestacijama (kolovoz-Dan Općine, studeni-Dan Svih Svetih), Gostovanja ( travanj- „Gorani u metropoli“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, „Lujzijana“ – Karlovac, listopad (Ludbreg – obljetnica Svetišta), studeni (Kotoriba- uzvratni susret , Zamet- uzvratni susret).

Uz to u zadnjem tromjesečju pojačano se vježbalo kako bi se pristupilo snimanju dijela našega repertoara tijekom rada u proteklih 15 godina. Snimanja su izvršena u dva navrata , a njihov nastavak slijedi u prvom polugodištu 2012. godine.

Pri KUD-u djeluje dječji folklor „Skračka deca“ koji uspješno surađuje sa sličnim sekcijama na području Gorskoga kotara. U skladu s time za Božić 2011. godine upriličen je prikaz božićnih običaja ( Kako su se zabavljali Pošterkanci) u kojima je predstavljen dio kulturne baštine skradskoga područja. Manifestacije na kojima su sudjelovala “Skračka deca” su sljedeće, Gorani u metropoli, Smotra dječjega folklora u Lukovdolu, Rođendan Gorskoga kotara- Zagreb, Gorski sajam , Malinijada, Pjesmom i plesom kroz Gorski Kotar i Božićno novogodišnji koncert.

„KUD redovito surađuje s Osnovnom školom Skrad, TZ Skrad kao i sa sličnim Udrugama u Skradu ili u zemlji ovisno o projektima. S osobitim zadovoljstvom ističemo gostovanja pjevačkog zbora s malim orkestrom i folklorne sekcije koji posebno doprinose promociji Skrada i svekolikoj promidžbi očuvanja kulture na našim prostorima“, zaključila je svoje izvješće tajnica Nada Podnar. Financijsko poslovanje je uredno, većina sredstava došla je iz općinskog proračuna (48.200,00 kn), dio od članarine (3.000,00 kn), dio od PGŽ (4.000,00 kn), dio od vlastitih prihoda (6.310,00 kn) te donacija (7.600,00 kn) tako da su ukupni prihodi bili 69.108,00 kn, rashodi 64.821,00 kn, a ostatak sredstava 4.288,00 kn.

Nazočnima na skupštini se obratio načelnik Grgurić, zahvalio se na pozivu i rekao kako mu je drago biti s članovima KUD-a. „Žalim što nema više mladih jer zbor je ponos Skrada, vi pridonosite realizaciji svih značajnijih događanja u Skradu. Vaše planove financijski pratimo u skladu s mogućnostima. Ako bude potrebno uvijek ćemo naći dodatna sredstva za vaš rad. Ako zapne, tu smo ,“ zaključio je Grgurić.

U raspravi po točkama dnevnog reda otvorena su goruća pitanja opstojnosti zbora, nedostatak muških članova zbora, odlazak dvojice članova pratećeg instrumentalnog sastava, smanjivanje broja članova zbora jer s godinama života neki prestaju s pjevanjem iz zdravstvenih razloga. Ovime članstvo i uprava pozivaju mlađe Skrajanke i naročito Skrajane da im se pridruže u očuvanju i daljnjem razvijanju zborskog pjevanja na ovim prostorima i doprinosu svekolikoj promidžbi očuvanja kulture na našim prostorima.