Nakon dvogodišnjeg mandata Davora Ribića za novog predsjednika skradske podružnice 138. Brigade Goranski risovi izabran je Josip Crnković.

Skupština je započela pozdravom domovini, Lijepom našom te himnom Brigade i minutom šutnje za pale branitelje. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Davor Ribić a vodio ju je Vlastimir Arbanas koji je pozdravio sve prisutne branitelje, goste iz Lokava i Delnica te članove Predsjedništva Brigade.

U nastavku izvješće o radu Podružnice iznio je predsjednik Davor Ribić rekavši kako podružnica broji 63 člana, od kojih većina aktivno sudjeluje u radu. Članovi Podružnice su sudjelovali u sportskim igrama u Vrbovskom, kao i proslavi 20-te godišnjice osnutka Brigade. Članovi su aktivno sudjelovali u prikupljanju materijala za izdavanje monografije o Brigadi. Na kraju se Ribić zahvalio članovima na suradnji kao i Općini Skrad na potpori u aktivnostima i radu podružnice. Uz izabranog predsjednika Josipa Crnkovića za dva potpredsjednika su izabrani Davor Ribić i Vlastimir Arbanas.

U planu rada za 2012. godinu, koji je iznio novi predsjednik, planira se svekolika briga o članovima, socijalna, pravna i ostala, zatim postavljanje spomenika braniteljima u Skradu, sudjelovanje u domovinskim proslavama branitelja te sportskim igrama u Fužinama, te organizacija izleta.

Članovima skradske podružnice obratili su se Željko Sokol, predsjednik kluba 138. Brigade iz Delnica koji je rekao kako Klub treba nastaviti s dosadašnjim aktivnostima u okupljanju branitelja i iako su teška vremena ne smije se posustati.

Tomislav Čop iz Lokava zahvalio se skradskoj podružnici na suradnji te je istaknuo:“Prošla je 21 godina, kao da nas se više nitko ne sjeća, ja imam takav osjećaj, i to me žalosti. Dajte podršku novom predsjedniku“, zaključio je Čop.

Načelnik Općine Skrad uz pozdrav istaknuo je kako će Općina pomagati u radu udruzi kojoj i sam pripada, kako će se u Skradu postaviti spomenik u čast svih branitelja koji su iz Skrada krenuli u domovinski rat.

Na kraju se prisutnima obratio novi predsjednik Josip Crnković rekavši:“Zahvaljujem se na povjerenju i nastojat ću ga opravdat, surađivat ćemo sa susjednim podružnicama i raditi na dobrobit članova.“

Izborna skupština kojoj je prisustvovalo četrdesetak branitelja zaključena je domjenkom, lovačkim gulašem „SKRADSKIH KUHARA“ i pokojim gemištom.