Pred Božić, na poziv načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, u uredu načelnika Općine Skrad su se okupili roditelji i djeca rođena ove 2011. godine. Ove je godine rođeno sedmero djece, dva dječaka i pet djevojčica, Mihael i Ivan te dvije Ane, Marta, Matea i Lea. Općina je darovala roditelje iznosom od najmanje 1.500,00 kn za prvo do 2.250,00 kn za četvrto i svako daljnje dijete. Za novorođenu djecu Općina je roditeljima uručila ove godine 12.000,00 kn.

Načelnik Grgurić pozdravio je prisutne roditelje s djecom, čestitao im na prinovama te rekao:“Sretan sam što vam mogu javno čestitati na prinovi u vašoj obitelji te vam uručiti čestitku i skromnu novčanu pomoć. Vjerujte da su ovo sredstva koja dajemo dana s radošću u srcu, jer ona ne predstavljaju trošak, već ulaganje u budućnost naše Općine. Djeci posvetite svu ljubav i pažnju, odgajajte ih skladu s hrvatskom tradicijom i goranskom duhu.“

U neslužbenom dijelu načelnik Grgurić se zadržao uz sok, grickalice, kolače u razgovoru s roditeljima a najmlađi Skrajani su iskoristili to vrijeme, neki za razgled ureda, neki su se meškoljili u krilima majki i očeva, neki su malo odspavali.