U Domu kulture održana je redovita i svečana skupština međuopćinske udruge Antifašističkih boraca – ogranak Skrad. Skupštini su prisustvovali predsjednik i tajnik međuopćinske organizacije Miljenko Fak i Jovica Vujnović te donačelnica Općine Skrad Mira Đorđević i petnaestak članova.

Izvješće o radu podnio je predsjednik skradskog ogranka Miroslav Grgurić koji je naglasio kako su zacrtane planove realizirali, uz napomenu kako su članovi sve stariji no ne posustaju u radu. Tijekom godine obilježili su sve važnije datume iz NOR-a, obilazila su se značajna mjesta iz povijesti antifašističke borbe. Uz to dobro surađuju s skradskim udrugama, naročito udrugom umirovljenika i Općinom Skrad. Krajem godine, 24. studenog, članovi skradskog ogranka bili su u posjetu Jajcu na poziv udruge „ Josip Broz Tito“ te su tom prilikom ugovorili uzvratni posjet u proljeće 2012. godine.

Žale što nema jače suradnje s Klubom 138. Brigade Goranski risovi, jer partizani su stvorili Hrvatsku a branitelji su je u domovinskom ratu obranili. „Treba mladima ukazivati da su se i partizani i branitelji borili za isti cilj – slobodnu Hrvatsku”, zaključio je Grgurić.

Financijski udruga je raspolagala s oko 26 tisuća kn, a u 2011. godini se utrošilo blizu 7 tisuća kn. Plan rada sadrži brigu o spomenicima NOR-a, obilježavanje važnijih datuma uz polaganje vijenaca i svijeća, suradnju s drugim antifašističkim udrugama, suradnju s udrugama na području Općine Skrad.

U raspravi Margareta Paver rekla je kako je uz pomoć Općine tiskala 95 primjeraka biltena Moj zavičaj u NOB-u, kako je dio podijelila članovima udruge i dio đacima koji su svojim tekstovima u njemu te kako je od sviju dobila pozitivne reakcije. Na kraju je izrazila želju da se Bilten nadopuni novim podacima i umnoži kako bi se sačuvao dio povijesti koji se nalazi u njemu.

Završetkom skupštine Miljenko Fak podijelio je priznanja aktivnim borcima NOR-a, aktivistima NOR-a i zahvalnice aktivnim članovima udruge. Priznanja su dobili borci Branko Juričić, Bosiljka Mance, Viktor Jakovac, Šime Tomac, Bogumil Glad, Anton Grgurić, Zvonko Grgurić, Vjekoslav Mance, Josip Grgurić i Ivan Crnković,

aktivisti Bogumil Abramović, Greta Juričić, Anica Muhvić, Rezika Majetić, Vera Glad, Slavica Crnković, Branko Grgurić, Viktorija Vidas, Francika Mance i Dragutin Dolušić.

Zahvalnice su dobili Margareta Paver i Općina Skrad.

Miljenko Fak i Miroslav Grgurić su na kraju svima zaželjeli najviše zdravlja i ugodne blagdane u krugu svojih obitelji.