Mlađi, malo stariji i stariji mještani Skrada i okolnih naselja te gosti Skrada ove su subote mogli uživati u pjevanju GIML-a, mješovitog pjevačkog zbora iz Ravne Gore pod ravnanjem voditeljice Žakline Majetić Mufić. U početku sve je pozdravila Nikolina Crnković Đorđević, pročelnica JUO u Općini Skrad. Potom je prvo nastupila ženska vokalna skupina VitaNeo s nekoliko pjesama svjetovnog i vjerskog karaktera a potom im se na pozornici pridružuju članovi zbora, također s više pjesama koje su mamile pljesak publike u Domu kulture.

Završetkom koncerta svi su izašli ispred Doma i s zapaljenim prskalicama pozivali Djeda Božičnjaka da dođe razveseliti najmlađe Skrajane i Skrajanke…Djed je dozvan i s vrećom slatkiša došao je u Dom gdje je uz primljena pisma djece svima podijelio slatke poklone.

Time je u Skradu započelo vrijeme Adventa, a na misi u župnoj crkvi Sv. Antuna je blagoslovom adventskog vijenca župnika, don Tomislava Zečevića u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Skradu, upaljena prva adventska svijeća.