Bez obzira na radni dan, petak je Skrad a naročito njegovu okolicu pohodio velik broj ljubitelja brzih automobila, reli automobila. Dolazak po drugi puta WRC utrke na područje Općine Skrad ima velik  značaj jer Skrad su posjetili ljubitelji relija iz raznih zemalja među kojima ima starih, od prošle godine ali i novih koji su prvi puta bili u našem kraju.

Kako se utrka održavala dopodne i popodne dio je  posjetitelja, naročito onih s djecom upoznavao  ljepote Skrada i okolice.  Dobar je to znak za promociju Skrada kao zanimljivog područja za odmor, naročito aktivan odmor koji nudi brojne šetnice, planinarske puteve, vidikovce i Zeleni vir.

Skrad je prepoznat kao mirno i konfiguracijski zanimljivo odredište, kako su rekli posjetitelji utrke, uz opasku kako će doći kroz ljeto i sljedeće godine…WRC natjecanje dokazalo je gostoljubivost žitelja Skrada i okolnih naselja. Brojni su ljubitelji relija mogli naći dobro mjesto za gledanje najprestižnije svjetske utrke najboljih vozača duž cijele staze, od sela Hlevci preko Hripčke ravni, Hripca, Divjaka, Ržene njive do Skrada…