Zaštitnik vatrogasaca, Sv. Florijan, uz lijepo i sunčano vrijeme, proslavljen je u crkvi Sv. Izidora u Divjakama uz prisustvovanje  vatrogasaca DVD-a Skrad te vjernika s područja Župe.

Svetkovina je započela molitvom krunice kod kapelice u centru Divjaka. Vatrogasci su se prije mise postrojili ispred kapelice  i završetkom molitve krunice  postrojeni vatrogasci i vjernici su krenuli  prema crkvi gdje je Svetu misu, uz pratnju pjevača skradskog crkvenog zbora, vodio don Tomislav Zečević,  koji je  ispričao priču o  životnom putu Sv. Florijana i pritom istaknuo:“Sv. Florijan se slavi u mnogim europskim zemljama, vi ste to časno dobrovoljno zanimanje sami odabrali i na svaku dojavu o vatri, požaru se odazivate i priskačete   u pomoć. Hvala vam na tome.“ Misno slavlje je primanjem Hostije i blagoslovom vatrogasaca privedeno kraju.

Završetkom mise ispred crkve don Zečević je blagoslovio pripremljenu hranu i piće a potom su vatrogasci podijelili kobasice, kruh i piće vjernicima te se nastavilo druženje vatrogasaca i vjernika …