Nakon održanih blagoslova košarica s jelom na Veliku subotu, nedjelja je bila posvećena slavljenju Isusovog uskrsnuća te je u mjesnoj crkvi Sv. Antuna održana svečana pjevana misa, koju je pred okupljenim vjernicima vodio vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora.

U prvom dijelu službe riječi čitani su ulomci iz Biblije, pjevane su pjesme, ispovijedala se vjera, upućene su molitve… U obraćanju vjernicima vlč. Porkulabić je naglasio značaj Isusovog uskrsnuća i njegove pobjede, njegove snage. „To je i naša snaga, Isusovim uskrsnućem i mi smo osnaženi, Uskrs je za nas kršćane uvijek iznova nova pobjeda pa tako i za nas, mali narod, koji smo uvijek bili potiskivani i morali šutjeti. Ipak smo ispovijedali svoju vjeru, razvijali je jer mi smo narod koji od stoljeća sedmog razvija svoju kršćansku kulturu… Usprkos sadašnjim teškoćama gledajmo naprijed, vjerujmo u bolje sutra kao što su to vjerovali i vaši preci. Osjetimo Kristovu snagu…jer na pravom smo putu, Kristovom putu“, zaključio je vlč. Porkulabić.

Potom je održana euharistijska služba, čin hvale i zahvale nebeskom Ocu koje je završilo Pričešćem, primanjem Tijela Gospodinovog i molitvom Očenaša.

Na kraju mise vlč. Porkulabić se obratio vjernicima riječima:“Želim vam stisnuti ruku, zaželjeti blagoslovljen Uskrs svima vama, da svatko od vas osjeti jakost i snagu Kristova života i njegovu ljubav kojom djeluje među nama. Neka Vam ovaj dan bude što ljepši i ugodniji s vašim obiteljima i prijateljima…“