Na godišnjoj skupštini VZO Skrad, uz prisustvovanje gostiju vatrogasaca iz Ravne Gore i Delnica, predstavnika Šumarije Skrad Željka Đorđevića, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića te članova zajednice iz svih općinskih DVD-a, Skrada, Bukovog vrha, Divjaka i Hripca izvješće o radu iznio je zapovjednik Marko Ribić. Iz izvješća je vidljivo da se radi vrlo kvalitetno, mnogo se čini na preventivi i zaštiti od požara, održava se oprema i vozni park, održavaju se unutarnji i vanjski prostori vatrogasnih domova, održavaju se pokazne vježbe.

U prošloj godini je zabilježeno 7 požara, četiri požara kuća i tri požara dimnjaka, na koje je izašlo 49 vatrogasaca i utrošena su 92 radna sata. Na 6 požara izašli su vatrogasci Skrada a na požar kuće u Bukovom vrhu vatrogasci Bukovog vrha i Skrada.

Za vatrogasna natjecanja pripremale su se A i B ekipa te ekipa mladeži. Mnogo se polaže radu s djecom i mladeži te je ekipa djece i mladeži osvojila na državnom natjecanju u Šibeniku 27 mjesto, dok je u Klani bila prva, u Plešcima druga te u Kostreni na županijskom natjecanju peta. U vatrogasnim natjecanjima učestvovali su i stariji članovi društva gdje su A i B ekipe bile prve, A ekipa na županijskom natjecanju u Krku a B ekipa u Delnicama na Memorijalu Gorana Gašparca. Mladi su bili i u vatrogasnom ljetnom kampu u Fažani. Vozni park je obnovljen s dva kombi vozila, a pred kraj prošle godine je kupljena šasija novog navalnog vozila marke MAN koja će zamijeniti staru auto cisternu. VZO Skrad je u 2010. godini raspolagala s blizu 208 tisuća kn, što je i utrošeno. Općina Skrad financirala je vatrogastvo s 202 tisuće kn. Od toga su mala vatrogasna društva Bukov vrh, Divjake i Hribac dobila po 5 tisuća kn a DVD Skrad oko 171 tisuću kn.

U planu rada za 2011. godinu, rekao je predsjednik VZO Skrad Ivan Crnković, je održavanje opreme, nabava nove opreme, održavanje domova i okoliša, vatrogasne vježbe, odlasci na natjecanja, pregled hidrantske mreže, školovanje članstva, liječnički pregledi, osiguranje članova, suradnja sa susjednim DVD-ima…

Načelnik Grgurić je dodao kako VZO treba nastaviti s dosadašnjim kvalitetnim radom uz napomenu:„VZO djeluje 10 godina i u to vrijeme smo mnogo postigli. Opreme i vozila je dovoljno no ljudi ima manje.“ Josip Burić iz Ravne Gora je dodao kako za skradske vatrogasce ima samo riječi pohvale te zaključio:“ Mladost je vaša i naša najveća vrijednost, vi imate odličnu mušku a mi žensku ekipu. Time moramo biti izuzetno zadovoljni jer mladi će sutra nastaviti naš rad.“ Na kraju je dogovoreno da će se proslava Sv. Florijana održati 15. svibnja u crkvi u Divjakama u 11,00 sati a druženje je nastavljeno domjenkom.