Umirovljenici s područja Općine Skrad su se okupili na godišnjoj skupštini u Domu kulture uz goste, Maksa Štimca, iz Delnica, koordinatora udruge umirovljenika Gorskog kotara i Damira Grgurića, načelnika Općine Skrad.

Skupština je započela Izvješćem o radu koji je iznio predsjednik skradskih umirovljenika Zdravko Jurković. U njemu se ističe kako su umirovljenici najbrojnija skradska udruga. Broj članova se povećava iz godine u godinu. Postoji Fond solidarnosti koji koristi 20 članova, godišnje plaćajući 150 kn, dok u slučaju smrti obitelj dobiva 1500 kn. U kasu uzajamne pomoći je učlanjeno 15 umirovljenika. Organizirana su dva izleta, u Barbarigu i Krapinu, te dva posjeta kazalištu. Svake godine umirovljenici učestvuju u sportskim susretima udruga Gorskog kotara te su, 2010. godine u Ravnoj Gori osvojili u kuglanju-muški 3 mjesto i boćanju- žene 3 mjesto. „Sve više ima bolesnih umirovljenika i umirovljenika s mirovinom manjom od 1500 kn. Njima treba pomoć i mi nastojimo pomoći koliko možemo, od nabavke zimnice, suhomesnatih proizvoda, voća …Bolesnim umirovljenicima darivali smo pakete vrijednosti oko 80 kn. Neka nas zdravlje prati a mirovine barem malo porastu,“ zaključio je izvješće gosp. Jurković. Iz financijskog izvješća vidljivo je da su prihodi udruge bili 28.486,77 kn, rashodi 27.318,96 kn kn s ostatkom na računu 1.167,81 kn što je potvrdila Nada Podnar u ime Nadzornog odbora udruge. U programu rada za 2011. godinu rekao kako se treba boriti za stečena prava umirovljenika, voditi brigu o stajim osobama, nastaviti poboljšati nabavu jeftinijih prehrambenih proizvoda, organizacija izleta, uključivanje novih članova, organizacija posjeta kazališnim predstavama, dobra suradnja s Općinom Skrad i načelnikom Damirom Grgurićem.

Maks Štimac je rekao kako skradska udruga kvalitetno radi. Uz to osvrnuo se na status mirovina u Hrvatskoj te kako je previše udruga umirovljenika u Hrvatskoj čime je uloga umirovljenika u društvu smanjena.

Načelnik Damir Grgurić je dodao kako Općina, u skladu s mogućnostima, pomaže umirovljenike, kako je krenuo program Pomoći u kući, s geronto domaćicom, te kako će se pokušati proširiti sljedeće godine. „Neka je zdravlja i sreće jer to nam svima treba,“ zaključio je Grgurić. Druženje je nastavljeno domjenkom uz svirku mladih glazbenika, Mancea na harmonici i Komadine na gitari, uz ples i pjesmu.