U izvješću o radu TZ Općine Skrad istaknuto je da je u 2010. godinu u Skradu boravilo 325 gostiju što je u odnosu na 2009. povećanje za 29 posto dok je ostvareno 1037 noćenja što je smanjenje od 18 posto. Udio stranih gostiju u dolascima za 2010. godinu je 13 posto, a u noćenjima 18 posto. Oko 45 posto noćenja i višednevnog boravka gostiju ostvareno je u Izletištu Zeleni vir a ostatak u privatnom smještaju u Skradu i okolici.

Po prihvaćenom izvješću o radu razmatrano je financijsko izvješće TZ Općine Skrad koje je prihvaćeno uz nekoliko primjedbi. Uz utrošenih 258 tisuća kn (općinskih 100 tisuća, 138 tisuća od kandidiranih projekata i ostatak od članarina, boravišne pristojbe…) nekoliko primjedbi na financijske rashode imao je predsjednik TZ Damir Grgurić koji se osvrnuo na realizaciju određenih stavki a ticale su se putnih troškova, dnevnica i telefonskih računa direktorice Ivane Briški Đorđević, za koje je Grgurić rekao kako su veće nego što je planirano. Grgurić je u raspravi istaknuo kako rashode treba temeljitije planirati te kako su se povećani troškovi mogli rebalansom plana TZ na vrijeme izmijeniti što je i obveza direktorice Briški Đorđević, a što ona nije učinila. Ostale stavke financijskih rashoda nisu bile komentirane.

Grgurić je rekao kako se u ovogodišnjem planiranju na vrijeme mora reagirati ako se pojedini rashodi povećaju i moraju prijeći plan. „Nitko vas neće hvaliti ako uštedite, no kad potrošite više od planiranog tada vas napadaju, zato ubuduće reagirajte na vrijeme“, zaključio je Grgurić.

U nastavku sjednice turističkog vijeća dogovoreno je kako će se TZ Općine Skrad predstaviti u Zagrebu na manifestaciji Gorski kotar u metropoli te kako će kroz ljetnu sezonu ured TZ biti otvoren sve dane, pa tako i vikendom, a dežurstva će se organizirati uz pomoć novozaposlenih žena u Općini Skrad. Predsjednik Grgurić od svih je zatražio da se više potrude u dovođenju gostiju, da svi budu, naročito direktorica Briški Đorđević, aktivniji na promoviranju Skrada kao poželjne turističke destinacije.