DVD Bukov vrh održao je svoju redovitu skupštinu uz nazočnost članova i gostiju, vatrogasaca iz Skrada, Divjaka, Hripca, Delnica te načelnika Općine Damira Grgurića, predstavnika Hrvatskih šuma Viktora Šporčića, tvrtke Vatropromet Rijeka te predstavnika tvrtki s područja Općine Skrad.

U izvješćima predsjednika Antona Dolušića i zapovjednika Antona Šporčića istaknuto je kako dvadesetak članova ima ukupno 1210 godina, kako članovi izvršavaju svoje vatrogasne zadaće kvalitetno i brzo. Tako su vatrogasci Bukovog vrha radili na uređenju seoskog doma i vatrogasnog spremišta te njihovog okoliša, održavali su opremu i izvodili vježbe gašenja vodom i pjenom. Sudjelovali su u početnom gašenju požara ljetne kućice obitelji Dolušić te na skupštinama susjednih vatrogasnih društava. Zapovjednik Anton Šporčić je rekao:“Tijekom godine provjeravala se oprema s kojom smo zadovoljni. Nastupili smo na vatrogasnom memorijalu u Delnicama, rezultat je bio u drugom planu, važno je bilo sudjelovati“. Uz to Šporčić se osvrnuo i na probleme mjesta, pritom spomenuvši neoprezno proljetno paljenje trave kao i neodgovornost Šumarije Skrad uz zamućivanje seoske vodospreme u ljetnim mjesecima.

Društvo je financijski dobro poslovalo, na računu su imali oko 6 tisuća kn koje su namjenski trošili. Planom rada u 2011. godini članovi društva održavat će postojeću opremu, održavat će klupske prostorije i okoliš, održavat će vježbe i pripremati se za natjecanja, sudjelovati na proslavama i skupštinama… Na kraju su se prisutnima obratili gosti skupštine, te je između ostalih načelnik Općine Skrad Damir Grgurić rekao:“Pokazali ste da se možete nositi s požarom, još uvijek ste spremni gasiti požare. Novca će biti dovoljno. Bitno je da društvo djeluje u selu i da je ono nositelj svih seoskih aktivnosti.“

Zapovjednik VZO Općine Skrad Ivan Crnković dodao je:“Odlično ste odradili gašenje požara usprkos vaših godina. Mnoga mlađa društva bi vam pozavidjela na tome. Vatrogasno znanje treba i dalje praktično razvijati a to vi i činite. Novo navalno vozilo će ubrzo stići i tada će biti svima lakše.“

Novo priidošli stanovnik sela Silvano Deković iz Pule je u ime više istarskih obitelji koje imaju u Bukovom vrhu vikend kuće zahvalio Bukovčanima na gostoprimstvu te rekao kako će oni pomagati vatrogastvo u skladu s mogućnostima radom i financijski.

Nazočnima su se na kraju Skupštine obratili gosti Skupštine Šime Jaška, Rajko Štimac, Franjo Smažil složivši se u mišljenju da su vatrogasci Bukovog vrha nositelji sveopćeg društvenog života u selu, uz želju da ih prati zdravlje, da se i dalje okupljaju i rade na dobrobit mještana sela i vatrogastva u koje su ugradili veći dio svog života.