U Italiji, u CASTELLO di FIEMMEU, održano je 28. međunarodno neslužbeno svjetsko prvenstvo „Topolino“ za skijaše trkače, mlađih uzrasnih kategorija. Na stazi Lago di Tesero prvog dana održana su natjecanja starijih cicibana i cicibakni te mlađih dječaka i djevojčica te su hrvatski predstavnici osvojili tri medalje, jedno drugo i dva treća mjesta.

Kristijan Tomiša, stariji ciciban iz SK Grobničana ponovio je prošlogodišnji rezultat, drugo mjesto na 1,5 km. 10 ga je sekundi dijelilo od prvog mjesta koje je uzeo Slovenac Jernej Globočnik. Treći je bio Ravnogorac Marko Skender koji je iza Tomiše zaostao 3 sekunde. Poletov Leo Žagar bio je 55. Nastupila su 142 skijaša.

LEO ŽAGAR

Najbliže postolju i prvom mjestu bila je starija cicibanka u utrci na 1,5 km Tea Žeželić (TSK Rijeka Čavle) koju su tri sekunde dijelile od prvog mjesta koje je osvojila Talijanka Anna ROSSI, odnosno sekunda od drugoplasirane Talijanke Anne TAZZIOLI. Poletarka Petra Rupe bila je 88. Nastupilo je 128 skijašica.

Kod mlađih djevojčica na 3 km prva je bila Slovenka Nika Ponikvar. Od hrvatskih skijašica peta je bila Anamarija Boca (TSK Rijeka) sa zaostatkom od 26 sekundi, 8 i 9 mjesto osvojile su Ravnogorke Nikolina Kruljac i Gabrijela Skender te 28 Lorena Crnković. Poletarka Natali Cindrić bila je 56. Utrku su završile 144 skijašice.

338 – NATALI CINDRIĆ – S PLETENICAMA

Kod mlađih dječaka na 4 km od hrvatskih skijaša 31 je bio Edi Burić iz Brod Moravica, 41 Lovro Komljen iz Oroslavlja i 42 Poletarac Dario Injić. Utrku je završilo 220 skijaša.

Drugog dana natjecali su se stariji dječaci i djevojčice te kadeti i kadetkinje.

Najbolji rezultat drugog dana, 5 mjesto među 136 skijašica, postigla je Anika Kožica (TSK Budućnost) starija djevojčica, na 4 km. Kod starijih dječaka na 5 km najbolji rezultat je 64 mjesto Luke Ribarića iz TSK Rijeka Čavle i 68 mjesto Mrkopaljca Mislava Petrovića.

ANIKA KOŽICA

Kadetkinja Goranina iz Delnica Rea Raušel osvojila je 15 mjesto u utrci na 5 km. Poletarke Elena Cindrić, Manuela Damić i Tea Ljubičić osvojile su 40, 62 i 70 mjesto od ukupno 86 skijašica.

Kod kadeta na 7 km Krešimir Crnković iz Brod Moravica osvojio je 18, a Filip Petrović 36 mjesto između 137 skijaša.

FILIP PETROVIĆ

Prvog i drugog dana nastupilo je 1129 natjecatelja u osam kategorija. Ekipa Primorsko goranske županije za koju su nastupili članovi iz sedam skijaških klubova osvojila je u ukupnom poretku odlično prvo mjesto sa 124 boda ispred slovenskog kluba TSK Merkur iz Kranja sa 116 i S.C. ALTA VALTELLINA iz Italije s 109 bodova.

Rezultati hrvatskih predstavnika bili bi vjerojatno bolji da su snježni uvjeti zadnjih mjesec dana bili bolji, no pomanjkanje snijega je spriječilo skijaše koji su nastupali za PG županiju da uzmu jedno ili dva zlata ove godine.

REZULTATI TOPOLINA

CICIBANI preuzmi

ML.DJEČACI preuzmi

ST. DJEČACI preuzmi

KADETI preuzmi

KADETKINJE preuzmi

ST. DJEVOJČICE preuzmi

ML. DJEVOJČICE preuzmi

ST. CICIBANKE preuzmi

EKIPNO preuzmi