U krnjem sastavu Odbor za turizam… održao je sastanak u prostorijama Vijećnice u Skradu. Bez dva člana Odbora, načelnika Damira Grgurića i Zdravka Grgurića, sastanak je uz prisustvovanje direktorice Ivane Briški i zakupca Tranzita Danijela Vičevića otvorila predsjednica Odbora Mira Đorđević.

Glavna točka sastanka bila je održana Skupština Turističke zajednice i komentari predsjednika TZ Damira Grgurića te pojedinih članova Skupštine. Uz konstataciju kako se dvoje članova nije opravdalo ovom sastanku, gđa. Mira Đorđević se osvrnula na razmišljanja načelnika Općine Skrad i predsjednika TZ Damira Grgurića, rekavši kako nitko pa ni načelnik Općine ne može mijenjati plan i program rada Turističke zajednice.

„Smeta me razmišljanje načelnika Grgurića koje je iznio na skupštini TZ jer smo mi koalicijski partneri a razvoj turizma nam je zajednički cilj. Iščitavanjem Statuta zna se što radi TZ kao i koje su ovlasti direktorice zajednice i što ona može a što ne može raditi… Mislim da smo kao TZ premalo prisutni u medijima, od novina do radija Gorski kotar, naročito RGK kojeg Općina Skrad ne financira, što može potvrditi i direktorica Ivana Briški. Zašto ne raspodijelimo poslove, oni koji su sposobni za sport, oni koji su sposobni za turizam i dati im ovlasti za koje smo sposobni,“ pozivajući se na jednu rečenicu koju je načelnik izrekao zamjenici načelnika da se ne pača u pojedine stvari za koje su načelnici odgovorni…

Gđa. Mira Đorđević želi više zajedništva u radu, kako u koaliciji, tako i u Općinskom vijeću te svih onih koji sudjeluju u ostvarivanju plana i programa TZ Općine Skrad.

Direktorica TZ Ivana Briški kazala je kako joj teško pada i smeta kada se kritizira njen rad, kako se ne trudi, kako nije dovoljno učinila na turističkim pomacima u Skradu… Danijel Vičević rekao je kako izneseni problemi tište i druga mjesta Gorskog kotara koja nemaju ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta. Bez restorana i smještaja ne mogu se očekivati bolji rezultati jer posjetilac želi uz razgled i odmor ovdje sjesti i pojesti nešto, ako je moguće i odsjesti više dana. No zasad to u Skradu ne može.

U zaključku sastanka Danijel Vičević rekao je kako bi u proljeće trebao proraditi restoran u kojem bi trebalo biti barem četvero zaposlenih, dok je predsjednica odbora Mira Đorđević rekla kako bi voljela da ju se, kao predsjednika Odbora za turizam i kao zamjenika načelnika, maksimalno koristi u realizaciji turističkih programa a ne da je se šikanira i sputava u radu, što nije dobro, jer mi svi bez obzira na stranke možemo nešto napraviti. „Kaže se da jedan čovjek ne može napraviti ništa, zajedno možemo napraviti užasno mnogo, ali jedan čovjek može uništiti sve,“ zaključila je Đorđević.

Ivana Briški dodala je kako bi Općina svojim autoritetom trebala uključiti udruge u realizaciju različitih manifestacija tijekom godine kao i da su mnogi članovi Skupštine nedovoljno upoznati s Statutom TZ i njenim ovlastima. „Turistička zajednica nije Turistička agencija“, zaključila je Briški.