E-mail gosp. Lončarića o članku “I Point uskoro zatvara vrata”

”Na stranicama „SKRAD ON LINE“ izašao je 27.11.10. napis novinara Vjekoslava Pintara pod naslovom „I Point uskoro zatvara vrata“.Dotični novinar niti je pitao gđu Rubinić koji je razlog da je zakup kafića otkazan, a niti je našao za shodno da o tome pita vlasnika objekta. Kako je članak napisan proizlazi da je nekoliko obitelji ostalo na ulici, da vlasnik objekta nije pokazao sućuti – a ništa o povodima i razlozima. U suštini neistinito i neprofesionalno.

Gđa Kristina Rubinić je pred četiri godine ušla u zakup objekta, nakon što su od držanja kafića odustali prvotni zakupci, Dolores i Leon Kožica. Ugovor o najmu joj je otkazan radi dugotrajnog neplaćanja najamnine.

Obitelj Lončarić bila je prema gđi Kristini Rubinić zaista popustljiva. Stalno smo željeli vjerovati da će početi ispunjavati svoje obveze. Bili smo i te kako obazrivi i više nego tolerantni. Pitamo se da li bi itko u Skradu dopustio tako dugo neplaćanje.

Članak je uvredljiv za obitelj Lončarić, jer nas želi prikazati kao izrabljivače i nemilosrdne ljude. Nadamo se da skrajani poznaju našu obitelj kao poštenu, kao onu koja je uvijek radila na dobro ljudi i da su ovakve objede koje su napisane na javnim stranicama krajnje neistinite, da ne kažemo zlonamjerne. Posebno nas boli što je taj člančić, čujemo, objavljen i u „Novom listu“. Kakvu sliku o našoj obitelji mogu steći građani ove zemlje ?

Smatramo da je naše pravo tražiti da novinar objavi stvarne razloge otkaza. I da se ispriča, prvenstveno javnosti.”

Administrator web stranica:

U svrhu točnih informacija objavljujem e-mail gospodina Josipa Lončarića o stvarnim razlozima otkaza zakupa obitelji Rubinić. Još jednom napominjem da su informacije iz teksta dobivene iz prve ruke, od zakupaca objekata i zaključak se ni u kom slučaju ne povezuje s obitelji Lončarić i Kružić, koji su radom i mukom stekli ili izgradili te objekte, već na opće stanje u kojem su se našli zakupci objekata donošenjem Zakona o nepušenju, općom recesijom i besparicom koja je pogodila ovu granu ugostiteljstva. Ako se tko našao povrijeđen člancima o Amadeusu i Pointu ja im se ovom prilikom javno ispričavam.