Subotnja utakmica kuglača Poleta i Kleka pokazala je da je većina domaćih kuglača u dubokoj krizi i još uz to rezervna klupa im je vrlo tanka (jedina zamjena V. Skender). J. Jeličić (543), D. Pezerović (552), S. Rački (537) i D. Mance (526) bacali su lošije od svojih mogućnosti. Subotnje kuglanje B. Štimca mnogi su među gledateljima komentirali, ne shvaćajući da drugoligaški igrač koji na treningu ruši i 580 čunjeva sruši na utakmici 454 čunja kao da je prvi put stao na stazu. Promašene 22 kugle trebale bi zabrinuti i Štimca i trenera ekipe jer 454 srušena čunja se ruše u tri a ne u četiri serije bacanja što je i danas dokazao nesalomljivi F. Vic, veteran kuglačkog sporta, koji je još uvijek svima profesor u tom sportu, kako po pristupu tako i po ponašanju na stazi. I danas je bio najbolji pojedinac s srušenim 601 čunjem. Gosti iz Ogulina na kraju su uvjerljivo s 7:1 (3363:3213) nadigrali igrače Poleta.

PROFESOR FRANJO VIC

U prvoj utakmici popodnevnog programa na kuglani Zeleni vir kuglači Skrada su zasluženo, uz podršku domaćih navijača, s 5:3 (3236:3141) pobijedili Grobničan iz Čavli. D. Čosić (548), T. Ribić i H. Đaković (510) te S. Ruppe (581) pobijedili su Širolu (492), Tomanića i Manjgotića (487) i Crnkovića (525) dok su poraze ubilježili S. Gorupić (522), D. Mance (506) i A. Močan (569) od A. Mandića (548), R. Popovića (510) i M. Kariza (579). Pobjedu Skradu donijelo je 95 više srušenih čunjeva od gostiju iz Čavli.

SANJIN RUPPE

Kada se sve sabere mlada ekipa Skrada je u uzletu, nalazi se na vrhu ljestvice i jedna je od najozbiljnih kandidata da iduće natjecateljske godine nastupa u rangu više. Uz to mladi Skrajani mogu se pohvaliti debelom rezervnom klupom na kojoj sjedi 8 kuglača. Poletu ozbiljno gori pod petama, što znači da se, bez pojačanja u zimskom prelaznom roku i dizanja forme te puno ozbiljnijeg pristupa igri pojedinaca, mogu vrlo lako naći zajedno s kuglačima Skrada u trećoj ligi. Na psihološkoj pripremi igrači Poleta moraju vrlo ozbiljno poraditi jer rušiti na utakmicama i do 50 drva manje nego na treninzima itekako zabrinjava.

SPAŠAVANJE DRUGOLIGAŠKOG STATUSA POLETA

Kada se pitalo pojedine Skrajane koji prate kuglanje kako bi izgledali sastavi Poleta i Skrada radi spašavanja Poletovog statusa drugoligaša i bezbolnog ulaza Skrada u treću ligu tada bi sastavi izgledali ovako:

KK Polet: 1. Franjo Vic 2. Dubravko Mance 3. Dejan Pezerović 4. Sanjin Ruppe 5. Anton Močan 6. Danijel Čosić 7. Vatroslav Skender 8. Kristijan Rački 9. Kristijan Jurković…

KK Skrad: 1. Toni Ribić 2. Saša Gorupić 3. Saša Rački 4. Hrvoje Đaković 5. Josip Jeličić 6. Damir Mance 7. Marko Ribić 8. Denis Fulurija 9. Berislav Štimac 10. Danijel Bertović 11. Anton Štimac…

Što se trenera tiče tu se Skrajani nisu izjasnili…