U skradskom Domu kulture svečano je obilježen Dan neovisnosti. U programu, koji je vodila Tea Ljubičić, nastupili su članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Zeleni vir te učenici Osnovne škole Skrad kojim su se Skrajani prisjetili teških dana stvaranja hrvatske države.

Nakon pozdrava domovini načelnik Općine Damir Grgurić se prisjetio dana stvaranja Hrvatske te čestitao žiteljima Skrada Dan neovisnosti. „U povodu Dana hrvatske neovisnosti prisjećamo se 1991. i teških dana za Hrvatsku ali i dana ponosa i slave, kad je Hrvatska, nakon dugih stoljeća, mnogobrojnih težnji i nada, konačno uspjela ispuniti san, ostvariti slobodu i neovisnost, te stvoriti pretpostavke za miran i siguran razvitak u demokratskom ozračju. Osim na odluku Sabora o raskidu državnopravnih sveza s dijelovima bivše države, ovaj nas dan podsjeća i na vrijeme rata, sirena i skloništa, na doprinos naših branitelja u borbi za svaki pedalj hrvatske zemlje. U spomen na njih i zbog odgovornosti prema budućim naraštajima, zapitajmo se što mi možemo učiniti kako bi naša domovina bila mjesto još sretnijeg i ugodnijeg življenja naših građana i našeg naroda,“ zaključio je Grgurić.

Mješoviti pjevački zbor izveo je splet domoljubnih pjesama pod ravnanjem Nikole Poljančića (Jedna je Hrvatska, Nije moja duša prazna, Milost, Tvoja zemlja, Croatio, iz duše te volim, Nabucco i Vivat Croatia) dok su učenice Marija Rončević i Dorotea Jauk recitirale pjesme Drage Ivaniševića „Hrvatska“ i Dragutina Domjanića „Kaj“.

Prije svečanog koncerta delegacija Općine Skrad, načelnik Damir Grgurić, zamjenica načelnika Mira Đorđević i vijećnik Šime Jaška položili su cvijeće i zapalili svijeće kod Križa hrvatskih branitelja te na grobu Josipa Blaževića Blaža.