Ovih lipanjskih dana aktualna je tema daljnjeg razvoja kuglačkog sporta. Na poticaj predsjednika Općinskog vijeća Dubravka Grpca održan je sastanak predstavnika KK "Polet" i KK "Skrad". Vođen je razgovor o većoj suradnji dvaju klubova ali i o mogućem spajanju dva kluba u jedan s dvije ekipe, prvoj i drugoj. Tim spajanjem bi se došlo do kvalitetnijih pomaka kako stručnom tako i rezultatski. Kroz razgovore je bilo vidljivo da stariji klub želi suradnju s mlađim, koji bi želio u svoje redove dovesti nekoliko perspektivnih mladih igrača KK Skrad. Kako bi što bezbolnije dobili kvalitetne igrače zamolili su mlađi klub da im u prijelaznom roku ustupi jednog ili dva igrača. Druga mogućnost za koju su zainteresirani i čelni ljudi Općine, Dubravko Grbac i Duško Zatezalo, predsjednik Odbora za sport, je moguće spajanje u jedan klub uz uvjet da nitko ne izgubi pozicije u kuglačkoj ligi. Spajanjem bi se skresali određeni troškovi koje imaju dva kluba, od žiro računa, troškova korištenja kuglane, natjecateljskih taksi, nastupa, prijevoza i sl. Načelno su dogovoreni koraci koje predsjednici oba kluba trebaju poduzeti, od zajedničkog zahtjeva prema Kuglačkom savezu PG županije i Hrvatskom kuglačkom savezu.

No izgleda da ti stavovi nisu našli plodno tlo u KK Skrad jer su oni donijeli odluku kojom žele kuglačku budućnost nastaviti samostalno. Tom odlukom, možda i mladalački nepromišljenom, ugrozili su budućnost skradskog kuglanja, te odbili pomoći starijem i uspješnijem klubu u očuvanju trećeligaškog statusa ili vraćanja među drugoligaše. Je li sadašnjim problemima skradskog kuglanja kumovao netko iz kuglačkog saveza PG županije ostaje tajna, svi imaju različite odgovore i nitko se ne smatra krivim za nastalu situaciju.

Bez obzira na moguća neslaganja u zadnje dvije godine članovi KK Poleta i KK Skrada trebali su i prije sjesti za stol i naći najbolje rješenje na boljitak skradskog kuglanja. No ostaje pitanje nije li sada već prekasno!?

V.P. 3/VII./2005.