Udruga „Plavo svjetlo“ iz Zagreba i slikari željezničari okupili su se po peti puta u Bukovom Vrhu kod obitelji Mance, Gorana i Marije. Uz pokroviteljstvo Općine Skrad i TZ Općine Skrad četiri su dana slikari iskoristili za umjetničko stvaranje, slikanje tehnikama akvarela, ulja i akrila. Motivi lokalnih pejzaža Bukovog Vrha, Gorskog kotara, primorja i cvijeća prisutni su u nastalim djelima slikara Dragice Križan, Marije Bertić-Štefanac, Mijata Marića, Velinke Burić, Marije Barun, Davorke Vuletić, Denisa Mihelčića, Višnje Jakšić i Nikole Novoselca.

Slikar Nikola Novoselac, koji je prvi put u Bukovom Vrhu, kaže:“Oduševljen sam, Goran Mance je moj dugogodišnji prijatelj, priroda je prelijepa, krajolik je pun motiva koji se mogu prenijeti na platno a društvo koje se okupilo ovdje je odlično.“

Tijekom četiri dana naslikano je dvadesetak slika koje će biti vjerojatno izložene u Domu kulture u Skradu uz Dan Općine te će biti prodane a sav prihod od prodaje išao bi u dobrotvorne svrhe ili za dječji vrtić u Skradu ili za dom za psihički bolesne odrasle osobe u Radočaju.