Ove se godine obilježava devetnaesta obljetnica povijesne odluke, kada je 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. S osobitim se pijetetom prisjećamo hrvatskih branitelja i domoljuba, čijim je životima i žrtvama, te konačnom pobjedom u Domovinskom ratu ostvaren stoljetni san hrvatskog naroda, slobodna i nezavisna država.

U 9 sati delegacija Općine Skrad, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Crnković te članovi Općinskog vijeća Josip Crnković i Nenad Mance položili su cvjetne aranžmane i zapalili svijeće kod Križa hrvatskih branitelja i na grobu hrvatskog branitelja Josipa Blaževića Blaža.

Predsjednik Vijeća Ivan Crnković kratko je rekao:“Ne smije se zaboraviti one koji su učestvovali u stvaranju Hrvatske i posebno one koji su dali život za sadašnju Hrvatsku a između mnogih poginulih branitelja i naš Josip Blažević Blaž. “ Tijekom jučerašnjeg lijepog sunčanog praznika mnogi su Skrađani i gosti Skrada dio dana proveli u izletištu „Zeleni vir“.