Na dječjem festivalu u Zlataru nastupali su učenici Osnovnih škola kajkavskog govornog područja koji su pod vodstvom svojih nastavnika glazbene kulture uglazbili stihove s prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika. Prema izboru stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Siniša Leopold, prof., Dubravko Češnjak, prof. i Zlatko Potočnik, prof. na festivalskoj pozornici je izvedeno 19 novih dječjih kajkavskih popevki a sve izvođače je pratio tamburaški orkestar Hrvatske radio-televizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Skradske učenice Tihana Strčić i Tea Ljubičić sa voditeljicom Sanjom Petrušanec Pečar nastupile su na završnoj večeri Dječje kajkavske popevke s pjesmom “MOJ BREG”.

Gorski kotar predstavljale su još OŠ Brod Moravice i OŠ Lokve koje su se predstavile pjesmama “MAŠKARI” koju su pjevale Sara Rajnović i Antonela Ferderber, pod vodstvom Erne Šnajdar i Damira Zagoršćaka te “ZALJUBLJENI FTIČEK” koju je pjevala učenica Lea Čop pod vodstvom Katarine Marinić.

Dan prije na Danima kajkavske riječi pjesmom “SNIH I JO” predstavio se Loren Šinkovac,učenik OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora s mentoricom Gordanom Podobnik i Lea Gašparac iz Delnica, Narodna knjižnica i čitaonica s pjesmom “SNEJGOF TOAN`C”. Svoje likovne radove na istoj manifestaciji imali su izložene Dorijan Karačić, 4.razred,mentor Dijana Arbanas i Nikola Mance te učenik 7.razreda s mentoricom Lovorkom Gračanin iz OŠ Brod Moravice.