Lijepo, ugodno, djelomično sunčano vrijeme, idealno je bilo za hodočašće prema kapelici Marijinog Uznesenja na Nebo u Skradskom vrhu, koje je i ove godine privuklo u Skradski vrh velik broj vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo šest metara podno 1044 metra visokog Skradskog vrha. Misi su prisustvovali vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hripca i Kupjaka, uz velik broj mladih i malene djece. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike, prisutne članove Općinskog vijeća te predsjednika Vijeća Ivana Crnkovića.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:„Hodočasteći na Skradski vrh svake godine, do kapelice Marijinog Uznesenja, dokazujete vjeru u Boga i ustrajnost koju pokazujete, vodeći svoju djecu i unuke na mjesto gdje su i vaši roditelji, djedovi i bake, preci dolazili kleknuti pred Djevicu Mariju. Činite to i dalje, vjera u Boga je dio naše tradicije… “

Po blagoslovu cvijeća, završetkom misnog slavlja vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise su se okupili oko novo sagrađenog planinarskog skloništa “Rudetova bajta” koje je vlč. Porkulabić blagoslovio ovom prigodom. Potom je većina hodočasnika krenula prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila bogat domjenak za sve a moglo se i zaplesati uz svirku Dua Teksas.