22. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima KK Goranin iz Delnica. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, KK Goranin Delnice i skradske ekipe, Skrad i Polet koji je imao dvije ekipe, prvu i juniore.

U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio predsjednik KK Polet Dubravko Mance rekavši kako se svi, naročito sportaši sjećaju Blaža i njegovog rada u SD Polet dok je turnir otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši predstavnika obitelji Krešimira Đakovića, takmičare, svoje sumještane te goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 22. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju i zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu. Nakon minute šutnje turnir je započeo prvim bacanjima.

Tijekom natjecanja delegacije četiriju klubova, Krešimir Đaković, načelnik Općine Damir Grgurić, predstavnici branitelja i Blaževi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu na mjesnom groblju.

Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih kuglača 2. i 3. HKL zapad. Na kraju prvo mjesto pripalo je Delničanima KK Goranin, drugo Skradu, treće Poletu 1 i četvrto Poletu 2 juniori. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je Igor Petranović iz KK Goranin.

Završetkom natjecanja Krešimir Đaković podijelio je priznanja ekipama, kuglačima Goranina prijelazni pehar te najboljem pojedincu Igoru Petranoviću. Završetkom Memorijala druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.