Kulturno umjetničko društvo „ZELENI VIR“ Skrad i TZ Općine Skrad organizirali su Božićno novogodišnji koncert u skradskom Domu kulture u kojemu su sudjelovali osim domaćina folklorna sekcija Majžice i riječka klapa Cinquina.

Koncert je započeo pjesmom Hvala Ti Bože za ovaj dan, u izvođenju KUD-a Zeleni vir, a nakon uvodnog pozdrava voditeljice Dijane Arbanas, pjevači Zelenog vira otpjevali su više popularnih božićnih i svjetovnih pjesama, u prvom nastupu U to vrijeme godišta, Bijeli Božić i Oči u oči a u drugom Ružo crvena, Kad bi ove ruže male, Tiho, tiho sviraj pjesmu ljubavnu, Gdje si sad moj prijatelj i Pošterkanac.

Između nastupa pjevača publici se predstavila folklorna skupina Majžice iz Skrada s dva plesa Posavski drmeš te Oberštajerić i Kupjačka polka uz stihove na dijalektu Jasne Skender:“Ka me oča poslaf va svet mela son jedva petnaest let. Sedi kaj čo ti reč: ke god boš bela delaj kaj maš rada, nazaj ka prideš človik bodi i po domače divani ko sada…“

U drugom dijelu koncerta nastupila je riječka klapa Cinquina s gitarama i mandolinama, koja je božićnim i domaćim pjesmama odličnim pjevanjem sve u dvorani uvela u nastupajuće blagdane što je publika znala nagraditi pljeskom.

Voditelji nastupajućih, Nikola Poljančić Bajt pjevačkog zbora i Danijela Delač folklorne sekcije, također zaslužuju velike pohvale jer su sve točke bile odrađene sa srcem. Program je vodila Dijana Arbanas rekavši na kraju, ponesite sa sobom vedre note, mir u srcu i osmjeh na usnama. Čestit vam Božić i sretna Nova.